Čokoladna trilogija već je pomalo i klasik među tortama. Upravo zato sam dodala još jedan sloj i prilagodila recept vrućim ljetnim danima...
"Budući da je ljeto došla sam na ideju daubacim i jedan sloj voćne kreme, od borovnica, da ovu tortu od 3 vrste čokolade osvježim, jer čokolada sama po sebi je dosta teška i zasitna, a još kad su tri vrste u pitanju...
Možeš se poigrati i nekim drugim voćem, posebice bobičastim, jer po meni ono se najbolje slaže s čokoladom", poručila je blogerica Ivana Kovačević Roginić, autorice bloga 50 shades of hunger.
foto: 50 shades of hunger
Ne gasi ekran dok kuham
Torta od 3 vrste čokolade i borovnica
65 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
Oštro brašno
2
šalica
Šećer
2
šalica
Suncokretovo ulje
0,50
šalica
Jogurt
2
šalica
Soda bikarbona
2
žličica
Kakao prah
2
žličica
Rum šećer
1
kom
Postupak
Od sastojaka izmutiti biskvit i peći u namašćenom kalupu (promjera cca 26 cm).
Peče se na 170 stupnjeva oko 45 min, no provjeri čačkalicom da li je sredina pečena.
KREMA OD TAMNE ČOKOLADE
Sastojci
Tamna čokolada
200
g
Slatko vrhnje
200
ml
Kremfix
1
kom
KREMA OD MLIJEČNE ČOKOLADE
Sastojci
Mliječna čokolada
200
g
Slatko vrhnje
200
ml
Kremfix
1
kom
KREMA OD BIJELE ČOKOLADE
Sastojci
Bijela čokolada
200
g
Slatko vrhnje
200
ml
Kremfix
1
kom
Postupak
Za sve 3 kreme vrijede iste upute: Vrhnje zagrijati do vrenja i zatim njime preliti čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi.
Ohlađenu kremu izmiksati i u svaku umiksati po 1 vrećicu kremfixa.
KREMA OD BOROVNICA I SLAGANJE TORTE
Sastojci
Slatko vrhnje
200
ml
Kremfix
1
kom
Pire od borovnica
6
žlica
Postupak
Pire od borovnica se radi tako da se borovnice izblendaju i prokuhaju par minuta sa šećerom, količina šećera dodaje se prema ukusu.
Izmiksati vrhnje za šlag s kremfixom. Kad šlag postane dovoljno čvrst, umiješati lagano par žlica pirea od borovnice. Stavite ga po želji, dok dobijete željenu boju i okus.
Biskvit stavitei na pladanj za serviranje pa vratiti obruč od kalupa, koji trebanobavezno obložiti papirom za pečenje.
Na biskvit namaži prvo tamni ganache, zatim mliječni, na kraju bijeli i na vrh kremu od borovnica. Ukrasi po želji.
Može se, primjerice, rastopiti 50-60 g čokolade za kuhanje sa žlicom vrhnja za šlag, poslagati malo borovnica, jagoda, malina i čokoladica ili komadića čokolade.
Tortu je prije posluživanja potrebno ohladiti na par sati ili najbolje preko noći.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.