gastro postao
Desert s okusom naranče u biskvitu i u kremi, u kombinaciji s mljevenim bademima, okus je kojem ćete se uvijek rado vraćati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 217
Biskvit
- 200 g bademi,mljeveni
- 1 žlica keksi, mljeveni
Krema
- 3 kom jaje kokošje
- 200 g šećer, kristal
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1.50 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 200 g maslac, slani
Priprema
- Bjelanjke istucite u snijeg, a žumanjke istucite s prepečenim bademima i šećerom. Dodajte brašno, kekse, sok naranče i koru naranče i bjelanjke. Sve ulijte u lim, pecite 30-ak minuta na 180°c pa prerežite na dvije kore.
- Za kremu istucite jaja i šećer, dodajte brašno, sok i koru naranče pa mlijeko. Stavite kuhati na paru, miješajući, dok se ne zgusne.
- Kremu ohladite i umiješajte otopljeni maslac. Na pladanj stavite jednu koru, namažite kremom, poklopite drugom korom i premažite cijelu tortu kremom. Ukrasite listićima badema.
Izvor Skuhatćute