gastro postao
Ukusna kombinacija palačinki, sira i jagoda
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 128
Potrebno vam je
- 4 šalica jagode
- 1 šalica rabarbara
- 0.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
- 4 žlica kukuruzni škrob
- 2 žlica šećer, kristal
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 100 ml vrhnje za šlag
- 200 g sir kravlji svježi (cottage)
- 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Napravite smjesu za palačinke i ispecite ih. Napravite kremu od sira tako da najprije slatko vrhnje umutite u šlag, a potom mu dodate svježi sir, kiselo vrhnje, šećer i malo ekstrakta vanilije. Stavite kremu u hladnjak.
- Svaku palačinku ravnomjerno namažite slatkom kremom od sira i slažite ih jednu na drugu. Dobro operite jagode i rabarbaru pa ih sitno nasjeckajte. Na umjerenoj vatri zagrijte narančin sok, šećer, kukuruzni škrob i ekstrakt vanilije. Pustite da prokuha pa smanjite vatru.
- Dodajte rabarbaru i jagode te miješajte pet-deset minuta na laganoj vatri sve dok voće ne omekša. Maknite s vatre, usitnite vilicom komadiće voća i prelijte preko torte. Desert možete ukrasiti rabarbarom i jagodama.
Izvor Skuhatćute