Recepti 04. srpnja 2016.

Torta od palačinki s kremom od sira

Torta od palačinki
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna kombinacija palačinki, sira i jagoda

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 128

Potrebno vam je

  • 4 šalica jagode
  • 1 šalica rabarbara
  • 0.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 4 žlica kukuruzni škrob
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 100 ml vrhnje za šlag
  • 200 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Napravite smjesu za palačinke i ispecite ih. Napravite kremu od sira tako da najprije slatko vrhnje umutite u šlag, a potom mu dodate svježi sir, kiselo vrhnje, šećer i malo ekstrakta vanilije. Stavite kremu u hladnjak.
  2. Svaku palačinku ravnomjerno namažite slatkom kremom od sira i slažite ih jednu na drugu. Dobro operite jagode i rabarbaru pa ih sitno nasjeckajte. Na umjerenoj vatri zagrijte narančin sok, šećer, kukuruzni škrob i ekstrakt vanilije. Pustite da prokuha pa smanjite vatru.
  3. Dodajte rabarbaru i jagode te miješajte pet-deset minuta na laganoj vatri sve dok voće ne omekša. Maknite s vatre, usitnite vilicom komadiće voća i prelijte preko torte. Desert možete ukrasiti rabarbarom i jagodama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.