Recepti 20. studenoga 2022.

Torta od piškota i stracciatelle koju ne trebaš peći

Torta od piškota i stracciatelle koju ne trebaš peći foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dolaze ti gosti i želiš ih iznenaditi posebnom slasticom, ali nemaš baš puno vremena za pripremu? Zato je ova efektna i ukusna torta s aromom svježe mljevene kave i fine čokolade pravi izbor

Sastojci za biskvit:

  • 300 g piškota
  • 60 ml likera od kave ili hladne kave

Za kremu od stracciatelle:

  • 9 listova bijele želatine
  • 500 g svježeg sira
  • 100 g šećera
  • 500 g jogurta
  • 100 g gorke čokolade

Za ukrašavanje:

  • 10 piškota
  • 50 g gorke čokolade

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

 

Priprema:

  1. Kalup za tortu promjera 26 cm s unutarnje strane premaži maslacem i stavi ga oko podloška za tortu koji prethodno također treba premazati maslacem. Na dno ugusto posloži piškote. Bude li potrebno, neke piškote izreži prema obliku kalupa. Natopi ih polovicom likera od kave.
  2. Želatinu omekšaj u hladnoj vodi, drži je oko 5 minuta. U međuvremenu u plastičnoj posudi pomiješaj svježi sir sa šećerom i jogurtom te dobro izmiješaj mikserom. Na ribežu nakrupno naribaj 100 g čokolade za kuhanje.
  3. U malu posudu istisni želatinu i otopi je. Zatim joj dodaj 3 žlice svježeg sira te to pomiješaj s ostatkom svježeg sira. Dodaj mrvice čokolade i lagano promiješaj. Polovicu kreme od stracciatelle namaži na piškote u kalupu za tortu. Preostale piškote rasporedi po kremi te ih pokapaj preostalim likerom od kave. Dodaj kremu od stracciatelle i poravnaj. Tortu oko 2 sata drži u hladnjaku da se stvrdne.
  4. Tortu izvadi iz hladnjak te ih kalupa. Dvije piškote grubo namrvi pa tim mrvicama ukrasi tortu. Otopi čokoladu za kuhanje. Preostale piškote prereži, a mjesta gdje su prerezane uroni u tekuću čokoladu. Zatim ih posloži na tortu tako da stranu posutu šećerom okreneš prema gore.
Možda vas zanima... Napravi tiramisu i njegove najslađe izvedenice Recepti Tiramisu bez jaja Možda vas zanima... Tiramisu bez jaja: Brzi recept koji uvijek uspijeva! Recepti Možda vas zanima... Trikovi za savršeno kremast tiramisu Špajza
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 08:27 09. Srpanj 2022.

    Lijepa torta