gastro postao
Lagani proljetni zalogajčići uz miris Slavonije
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 461
Potrebno vam je
- 200 g svježi kravlji sir
- 2 list tanke kore za štrudle
- 100 g kruh kukuruzni, žuti domaći
- 100 g kopriva
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 400 g kobasica (prosjek )
Priprema
- Koprivu očistite i operite te kratko prokuhajte u slanoj vrućoj vodi.
- Domaći kukuruzni kruh sameljite u multipraktiku u mrvice.
- Svježi kravlji sir začinite sa solju i paprom te u njega dodajte kuhanu koprivu.
- Tijesto za štrudle narežite na 4 dijela, svaku kocku premažite uljem, postavite u mali ring od tortice, napunite s kukuruznim mrvicama, stavite 2 žlice sira s koprivom i zapecite u pećnici deset minuta na 175 C.
- Na toplu torticu kao krunu posložite narezane kobasice. Uz toplu tortice serviramo salatu od potočarke, začinjene bućinim uljem i jabučnim octom.