gastro postao
Hrskavi prilog punjen nenadmašnom kombinacijom špinata i feta sira
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 174
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 500 g špinat
- 150 g feta sir
- 1 režanj češnjak
- 1 kom jaje kokošje
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Špinat očistite, operite i dobro ocijedite od vode. Pržite ga na malo maslinova ulja dok ne uvene. Ako se radi o smrznutom špinatu, koristite samo 250 g i pirjajte ga na malo maslinova ulja dok suvišna voda ne ispari.
- Skinite s vatre pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i feta sir narezan na kockice. Dobro promiješajte pa u smjesu umiješajte jaje i popaprite.
- Tijesto za savijače razvaljajte na debljinu 3-5 mm i izrežite ga na kocke. Na svaku kocku stavite malo smjese pa ju preklopite i rubove učvrstite vilicom.
- Složite trokutiće na lim na koji ste stavili papir za pečenje i pecite 15-20 min na 200°C.