gastro postao
Svinjska pečenka u sočnom umaku jelo je koje morate probati
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 575
Potrebno vam je
- 800 g svinjetina,srednje masna
- 50 g senf
- češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 g krušne mrvice
- 3 dl ulje suncokretovo
- 5 g luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer (cijeli)
- pšenično brašno, bijelo
- pasirana rajčica (passata)
- 1 dl vino bijelo
Priprema
- Svinjski kare očistite od kostiju i suvišne masnoće. Razrežite ga po duljini, potucite batom za meso tako da napravite veliki odrezak. Posolite, premažite senfom i češnjakom, pa oblikujte roladu i povežite je kuharskim koncem.
- Izvana roladu premažite senfom i dobro natrljajte krušnim mrvicama. Ispecite u namašćenom plehu.
- Umak pripremite tako da na ulju popržite korjenasto povrće, pa mu dodajte pire od rajčice i brašno te još kratko prodinstajte i zalijte vodom tako da prekrije povrće. Kad je povrće kuhano, dodajte malo vina i sve zajedno propasirajte. Potom još kratko prokuhajte.