Recepti 05. listopada 2014.

Turska pizza s lećom, ciklom i mesnim odrescima

Turska pizza
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1500

Pizza

  • 700 g bundeva
  • 400 g tijesto za pizzu
  • 200 g janjetina, but
  • 400 g leća, suha
  • 200 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
  • 4 list menta
  • 3 žlica ulje maslinovo

Jogurt s mentom

  • 130 g nemasni (niskomasni) jogurt
  • 3 kom krastavci, kiseli
  • 0.50 režanj češnjak
  • 0.50 šalica menta
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200°C. Lim obložite papirom za pečenje. Na papir stavite nasjeckanu bundevu pa je polijte uljem i pecite 30 minuta.
  2. Napravite umak. Pomiješajte jogurt, nasjeckan krastavac, češnjak i mentu te sve začinite solju i paprom.
  3. Tijesto za pizzu oblikujte poput štruce i pecite oko 20 minuta na 220°C. Ugrijte tavu s uljem pa pržite začinjeno meso. Kad je gotovo, prebacite ga na tanjur i prekrijte aluminijskom folijom te ostavite da odstoji oko tri minute.
  4. U tavu dodajte leću iz konzerve i bundevu pa pržite oko dvije minute. Tanko narežite meso. Preko tijesta za pizzu premažite ispasiranu ciklu, pospite smjesom s bundevom i mesom te jogurtom s metvicom. Začinite sve paprom i pospite mentom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.