gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1500
Pizza
- 700 g bundeva
- 400 g tijesto za pizzu
- 200 g janjetina, but
- 400 g leća, suha
- 200 g cikla, kuhana, rezana, konzerv.
- 4 list menta
- 3 žlica ulje maslinovo
Jogurt s mentom
- 130 g nemasni (niskomasni) jogurt
- 3 kom krastavci, kiseli
- 0.50 režanj češnjak
- 0.50 šalica menta
- sol
- papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200°C. Lim obložite papirom za pečenje. Na papir stavite nasjeckanu bundevu pa je polijte uljem i pecite 30 minuta.
- Napravite umak. Pomiješajte jogurt, nasjeckan krastavac, češnjak i mentu te sve začinite solju i paprom.
- Tijesto za pizzu oblikujte poput štruce i pecite oko 20 minuta na 220°C. Ugrijte tavu s uljem pa pržite začinjeno meso. Kad je gotovo, prebacite ga na tanjur i prekrijte aluminijskom folijom te ostavite da odstoji oko tri minute.
- U tavu dodajte leću iz konzerve i bundevu pa pržite oko dvije minute. Tanko narežite meso. Preko tijesta za pizzu premažite ispasiranu ciklu, pospite smjesom s bundevom i mesom te jogurtom s metvicom. Začinite sve paprom i pospite mentom.