gastro postao
Osim od krumpira i mrkve, pomfrit možeš napraviti i od tikvica!
Obožavamo pomfrit pa nam je svaka nova verzija pravo otkriće i čisti užitak. Osim što izgledaju efektno, neodoljivo su hrskavi i dobro začinjeni, a priprema traje otprilike pola sata.
Uz lažni pomfrit od tikvica izvrsno odgovara umak od majoneze, češnjaka i peršina.
Lažni pomfrit od tikvica
Sastojci:
- 30 g brašna
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žličica soli
- ½ žličice origana
- ¼ žličice mljevenog crnog papra
- 3 bjelanjka
- 80 g naribanog parmezana
- 100 g krušnih mrvica
- 500 g tikvica
Postupak:
- Dva lima prekrij papirom za pečenje i zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Nareži tikvice na tanke prutiće.
- Pomiješaj brašno, kukuruzni škrob, sol, origano i papar. U drugu posudicu stavi bjelanjke, a u treću parmezan i krušne mrvice.
- Prutiće uvaljaj u brašno, zatim u bjelanjke pa u mješavinu sira i krušnih mrvica.
- Položi tikvice na lim i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta.
- Peci 18-20 minuta i okreni ih jednom tijekom pečenja.
- Serviraj uz osvježavajući umak i uživaj!