gastro postao
Vinski gulaš možete pripremiti i sa suhim bijelim vinom, a umjesto da jelo podlijevate običnom vodom, za aromatičniji okus upotrijebite goveđi ili povrtni temeljac
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1239
Potrebno vam je
- 500 g govedina
- kim
- 2 list lovorov list
- 1 žličica paprika u prahu
- sol
- 60 ml ulje maslinovo
- 200 g krumpir, zreli
- 200 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 70 g rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 4 kom luk ,crveni
- 1 žlica mješavina suhih začina
Priprema
- Narežite meso na manje komade veličine zalogaja. Prepržite ga na zagrijanom ulju.
- Izvadite meso, a u istoj posudi prepržite sitno nasjeckan luk pa vratite meso, lovorove listove, kim i mješavinu začina. Pržite i malo podlijevajte vodom.
- Kad je meso potpuno omekšalo, posolite i popaprite pa dodajte papriku u prahu, koncentrat rajčice i sve zalijte vinom. Nakon toga umiješajte narezan krumpir i kuhajte oko sat vremena.