Recepti 11. listopada 2014.

Vinski goveđi gulaš

Vinski goveđi gulaš
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vinski gulaš možete pripremiti i sa suhim bijelim vinom, a umjesto da jelo podlijevate običnom vodom, za aromatičniji okus upotrijebite goveđi ili povrtni temeljac

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1239

Potrebno vam je

  • 500 g govedina
  • kim
  • 2 list lovorov list
  • 1 žličica paprika u prahu
  • sol
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 200 g krumpir, zreli
  • 200 ml vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 70 g rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 4 kom luk ,crveni
  • 1 žlica mješavina suhih začina

Priprema

  1. Narežite meso na manje komade veličine zalogaja. Prepržite ga na zagrijanom ulju.
  2. Izvadite meso, a u istoj posudi prepržite sitno nasjeckan luk pa vratite meso, lovorove listove, kim i mješavinu začina. Pržite i malo podlijevajte vodom.
  3. Kad je meso potpuno omekšalo, posolite i popaprite pa dodajte papriku u prahu, koncentrat rajčice i sve zalijte vinom. Nakon toga umiješajte narezan krumpir i kuhajte oko sat vremena.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.