Recepti 16. prosinca 2017.

Za lijeno poslijepodne: Keksići od sira

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste obožavatelj cheesecakea, zasigurno će vam se svidjeti ovi keksići.

Lagani keksići su gotovi za samo nekoliko minuta i zadovoljavajuća su alternativa cheesecakeu za lijeno poslijepodne. Ono što ih čini još boljima je mogućnost smrzavanja. Kuglice tijesta možete držati u zamrzivaču tri mjeseca i peći ih kad se zaželite slatkog. 

Vjerujemo da sve sastojke već imate u smočnici i hladnjaku pa ih odmah isprobajte!

 

Možda vas zanima... Keksi s rupicom po receptu bake Dragice Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode
  • ¼ žličice soli
  • 120 g maslaca
  • 120 g krem sira
  • 200 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 30 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol.
  2. U drugoj zdjeli izmiksajte maslac s krem sirom i šećerom. Kad smjesa postane kremasta i svjetlija, dodajte jaje i ekstrakt vanilije, a zatim i brašno. 
  3. Tijesto stavite u hladnjak na pola sata. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje.
  4. Uz pomoć žlice napravite male kuglice i posložite ih na lim. Ostavite otprilike pet centimetara razmaka između kuglica kako se tijekom pečenja ne bi spojile.
  5. Pecite 8-10 minuta, izvadite ih kad poprime zlatnu boju na dnu i pustite da se malo ohlade. 

Pospite ih šećerom i uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.