Želiš li probati nešto novo savjetujemo da skuhaš krem juhu od kukuruza i krumpira. Vjerujemo kako ćeš uživati u njezinim divnim okusima
Krem juhe obično prethode glavnom jelu, ali vrlo lako mogu poslužiti kao glavno jelo, osobito ako je na vašem stolu ova ukusna i zasitna krem juha od kukuruza i krumpira. Kukuruzće dati slatkoću, dok će škrobna struktura krumpira osigurati gustoću juhi.
Iako se nešto ovako fino može jesti tijekom cijele godine, zašto se ne počastiti krem juhom već danas?
Krem juha od kukuruza i krumpira
foto: Bakd Raw by Karolin Baitinger/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Krem juha od kukuruza i krumpira
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Kukuruz - zrna
250
g
Krumpir
2
kom
Luk
1
kom
Maslinovo ulje
2
žlica
Slanina
125
g
Celer - korijen
100
g
Mrkva
150
g
Peršin
1
svežanj
Brašno
1
žlica
Vrhnje za kuhanje
1
šalica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Oguli luk i nasjeckaj ga. Nareži slaninu na kockice, krumpir oguli, operi i nareži na veće komade. Mrkvu oguli, celer operite i prereži po pola, a peršin operi.
Na maslinovu ulju preprži luk dok ne postane staklast, a zatim dodaj kockice slanine. Zalij litrom i pol hladne vode.
Dodaj ocijeđeno kuhano zrnje kukuruza (može i iz konzerve), mrkvu, celer, peršinovo lišće i krumpire. Kuhaj na laganoj vatri dok povrće i krumpir ne omekšaju. Prije kraja kuhanja izvadi celer, mrkvu i peršin.
Dio kukuruza propasiraj s krumpirima i vratit u lonac s juhom u kojoj se kuhao. Umiješaj maslac umućen s brašnom, dodaj vrhnje za kuhanje i kuhaj još 10-ak minuta. Posoli i popapri prema ukusu.