Recepti Desert 16. listopada 2024.

Zaboravi klasične kombinacije – otkrij novi način uživanja u ananasu!

Desert
10 MIN
0 MIN
6
JEDNOSTAVNO
ananas
Ananas
foto: Getty Images/Unspalsh
U nekoliko jednostavnih koraka, ananas postaje uzbudljiva i aromatična poslastica koja budi sva osjetila spajajući slatko, kiselo, slano i pikantno u savršenoj harmoniji

Voće je uvijek dobra ideja, ali ponekad je potrebno malo začiniti stvari – doslovce. Ovaj jednostavan recept s ananasom donosi eksploziju okusa, spajajući slatkoću koju posjeduje savršeno zreli ananas s aromatičnim začinima i biljem.

Kombinacija mente, korijandera, soli i kajenske papričice učinit će da ovo voće postane zvijezda tvoje trpeze, dok će sok od limete dodati osvježavajući završni štih i savršeno zaokružiti sve okuse.

Ananas Možda vas zanima... Ananas: Mali vodič za odabir, rezanje i skladištenje Špajza

ananas | Author: Getty Images/Unspalsh Slatki zreli ananas - tko bi mu odolio? foto: Getty Images/Unspalsh

Ne gasi ekran dok kuham

Snack od ananasa
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Ananas 0,50 kom
  • Sol 1 prstohvat
  • Kajenska papričica
  • Listići mente 2 žlica
  • Korijander - listići 2 žlica
  • Limeta - kriške 3 kom
Postupak
  1. Nareži ananas na manje komade, bilo da se odlučiš za tanke ploške ili komadiće veličine zalogaja.


    ananas



  2. U nekoliko zdjelica posluži sol, kajensku papričicu, nasjeckanu mentu, korijander i limetu. Iscijedi malo soka od limete preko ananasa.


  3. Umoči komad ananasa u malo soli, dodaj kajensku papričicu prema vlastitom ukusu i završni dodir s mentom i korijanderom. Svaki zalogaj bit će nova igra okusa.


Isprobaj i ove recepte s ananasom!

Gordon Ramsay, sendvič s mesnim doručkom Možda vas zanima... Gordon Ramsay složio sendvič s mesnim doručkom i grilanim ananasom Recepti Grilani ananas Možda vas zanima... Baci ananas na roštilj i dobit ćeš genijalan zalogaj! Recepti Torta od jogurta i ananasa Možda vas zanima... Neodoljivo sočna i mekana torta od ananasa i jogurta Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.