gastro postao
Juha od kokošjeg mesa i goveđe koljenice
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 446
Potrebno vam je
- 1 kom kokoš (cijela, prosjek )
- 150 g slanina suha, masna
- 100 g kobasica (prosjek )
- 1 šalica grah, šareni
- 1000 g krumpir, zreli
- 1000 g kupus glavati, bijeli
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 4 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- sol
- papar
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 4 režanj češnjak
Priprema
- U duboku posudu s dosta hladne vode stavite svo meso, kosti i slaninu.
- Ogulite mrkvu, celer pa zajedno s grahom i porilukom dodajte u posudu s mesom. Kad juha počne vreti, skinite pjenu.
- Sitno izrežite kupus i stavite ga kuhati s ostalim dodacima, dodajte i ulje i češnjak.
- Otprilike nakon sat vremena u juhu dodajte cijele krumpire. Kada sve omekša, juha je kuhana.
- Procijeđenu juhu poslužite čistu ili s ukuhanom tjesteninom, a kuhano meso, kobasice i povrće iz juhe poslužite odvojeno, s umakom od rajčice.
Juha od kokošjeg mesa i goveđe koljenice