Recepti 13. listopada 2014.

Zagrebačka juha

Zagrebačka juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Juha od kokošjeg mesa i goveđe koljenice

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 446

Potrebno vam je

  • 1 kom kokoš (cijela, prosjek )
  • 150 g slanina suha, masna
  • 100 g kobasica (prosjek )
  • 1 šalica grah, šareni
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 1000 g kupus glavati, bijeli
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • sol
  • papar
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 4 režanj češnjak

Priprema

  1. U duboku posudu s dosta hladne vode stavite svo meso, kosti i slaninu.
  2. Ogulite mrkvu, celer pa zajedno s grahom i porilukom dodajte u posudu s mesom. Kad juha počne vreti, skinite pjenu.
  3. Sitno izrežite kupus i stavite ga kuhati s ostalim dodacima, dodajte i ulje i češnjak.
  4. Otprilike nakon sat vremena u juhu dodajte cijele krumpire. Kada sve omekša, juha je kuhana.
  5. Procijeđenu juhu poslužite čistu ili s ukuhanom tjesteninom, a kuhano meso, kobasice i povrće iz juhe poslužite odvojeno, s umakom od rajčice.

Juha od kokošjeg mesa i goveđe koljenice

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.