gastro postao
Pirjani poriluk s kozjim sirom na zapečenim kriškama ciabatte jelo je koje morate probati
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 264
Potrebno vam je
- 1 kom ciabatta
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 50 g maslac, slani
- 25 g pšenično brašno, bijelo
- 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 110 g kozji sir
- 1 mala žlica senf
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ciabattu narežite na kriške debele 2 cm pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 200°c i pecite 5-8 min dok lagano ne posmeđe.
- U tavi rastopite maslac pa dodajte tanko narezani poriluk da se pirja 2-3 min, samo da malo omekša. ulijte mlijeko, pustite da prokuha pa dodajte senf i kuhajte još 3 min. Umiješajte sir i miješajte dok se ne rastopi te začinite.
- Smjesu rasporedite na prepečenu ciabattu i kratko zapecite u pećnici.
Izvor Skuhatćute