Recepti 03. listopada 2014.

Zalogaji od poriluka i mladoga kozjeg sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjani poriluk s kozjim sirom na zapečenim kriškama ciabatte jelo je koje morate probati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 264

Potrebno vam je

  • 1 kom ciabatta
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 50 g maslac, slani
  • 25 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 110 g kozji sir
  • 1 mala žlica senf
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ciabattu narežite na kriške debele 2 cm pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 200°c i pecite 5-8 min dok lagano ne posmeđe.
  2. U tavi rastopite maslac pa dodajte tanko narezani poriluk da se pirja 2-3 min, samo da malo omekša. ulijte mlijeko, pustite da prokuha pa dodajte senf i kuhajte još 3 min. Umiješajte sir i miješajte dok se ne rastopi te začinite.
  3. Smjesu rasporedite na prepečenu ciabattu i kratko zapecite u pećnici.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.