Recepti 03. listopada 2014.

Zapečena cvjetača s rajčicom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kada se zaželite cvjetače, pripremite ju na ovaj način i nećete požaliti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 820

Potrebno vam je

  • 800 g cvjetača (listovi i cvijet)
  • 3 mala žlica jaje kokošje
  • 300 g maslac, slani
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 žlica parmezan
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 400 g pelati
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • kopar
  • peršin, list
  • list bosiljka
  • mažuran
  • 500 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Cvjetaču kratko blanširajte u slanoj vodi. Nakon desetak minuta kuhanja izrežite je na manje komade.
  2. Jaja razmutite s maslacem, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili žlicu brašna, vrhnje i umiješajte parmezan.
  3. Zdjelu za pečenje premažite maslacem, posložite po dnu pelate pa ih pospite bosiljkom i mažuranom. Na njih slažite komade cvjetače, posolite i popaprite pa zalijte smjesom od jaja, maslaca, mlijeka, brašna, vrhnja i parmezana.
  4. Pecite u pećnici 20-25 min dok se ne zarumene na vrhu jaja.

Kada se zaželite cvjetače, pripremite ju na ovaj način i nećete požaliti

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.