gastro postao
Kada se zaželite cvjetače, pripremite ju na ovaj način i nećete požaliti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 820
Potrebno vam je
- 800 g cvjetača (listovi i cvijet)
- 3 mala žlica jaje kokošje
- 300 g maslac, slani
- 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 žlica parmezan
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 400 g pelati
- sol
- svježe mljeveni papar
- kopar
- peršin, list
- list bosiljka
- mažuran
- 500 g svježi kravlji sir
Priprema
- Cvjetaču kratko blanširajte u slanoj vodi. Nakon desetak minuta kuhanja izrežite je na manje komade.
- Jaja razmutite s maslacem, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili žlicu brašna, vrhnje i umiješajte parmezan.
- Zdjelu za pečenje premažite maslacem, posložite po dnu pelate pa ih pospite bosiljkom i mažuranom. Na njih slažite komade cvjetače, posolite i popaprite pa zalijte smjesom od jaja, maslaca, mlijeka, brašna, vrhnja i parmezana.
- Pecite u pećnici 20-25 min dok se ne zarumene na vrhu jaja.
Kada se zaželite cvjetače, pripremite ju na ovaj način i nećete požaliti
Izvor Skuhatćute