Kad nemaš pripremljen ručak, a svi oko tebe su jako gladni, posegni za ovim receptom. Za otprilike 45 minuta, uključujući i pečenje, na tvome stolu naći će se prefina zapečena tjestenina sa sirom i brokulom
Nekad se jednostavno dogodi da nemaš pripremljen ručak, a svi stižu doma gladni. U takvim slučajevima nema puno mudrovanja niti razmišljanja o namirnicama i receptima. Treba ti jednostavno i brzo. A ovo je upravo takav recept.
Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom izvrstan je odabir za kasniji ručak tijekom radnog tjedna. Priprema ti neće oduzeti puno vremena, nećeš zapeti s hrpom posuđa niti ćeš se previše umoriti.
Uz to, zapečenoj tjestenini razveselit će se čak i oni kojima brokula nije na vrhu liste omiljenih namirnica i garantiramo da će tražiti repete. Samo nemoj štedjeti na cheddaru i parmezanu, a po željidodaj i ostatke piletine od prošlog ručka, narezanu šunku ili tunu.
Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom
foto: Nourish and Fete/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom
10 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tjestenina
450
g
Brokula
400
g
Maslac
2
žlica
Brašno
30
g
Luk
1
kom
Češnjak
3
režanj
Mlijeko
500
ml
Povrtni temeljac
350
ml
Cheddar
250
g
Parmezan
100
g
Krušne mrvice
30
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Tri minute prije kraja ubaci i brokulu pa ih skuhaj zajedno, a potom i procijedi.
Na laganoj vatri otopi maslac pa dodaj sitno nasjeckani luk i češnjak. Pirjaj dok ne omekšaju, a zatim ubaci i brašno. Uz miješanje polako dodaj mlijeko i temeljac. Pusti da umak krčka sve dok se ne zgusne, uz povremeno miješanje.
Umak makni s vatre, umiješaj naribani cheddar i naribani parmezan i po ukusu posoli i popapri.
U veliku posudu premazanu maslacem prebaci tjesteninu i brokulu, prelij umakom i pospi krušnim mrvicama.
Peci 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju.
Posluži toplo. Dobar tek!
Isprobaj i ove odlične recepte i savjete za tjesteninu...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.