Recepti 26. rujna 2024.

Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom popravlja dan

Tjestenina
10 MIN
45 MIN
4
JEDNOSTAVNO
zapečena tjestenina s bokulom i sirom
Zapečena tjestenina s bokulom i sirom
foto: Nourish and Fete/Pinterest
Kad nemaš pripremljen ručak, a svi oko tebe su jako gladni, posegni za ovim receptom. Za otprilike 45 minuta, uključujući i pečenje, na tvome stolu naći će se prefina zapečena tjestenina sa sirom i brokulom

Nekad se jednostavno dogodi da nemaš pripremljen ručak, a svi stižu doma gladni. U takvim slučajevima nema puno mudrovanja niti razmišljanja o namirnicama i receptima. Treba ti jednostavno i brzo. A ovo je upravo takav recept.

Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom izvrstan je odabir za kasniji ručak tijekom radnog tjedna. Priprema ti neće oduzeti puno vremena, nećeš zapeti s hrpom posuđa niti ćeš se previše umoriti. 

Uz to, zapečenoj tjestenini razveselit će se čak i oni kojima brokula nije na vrhu liste omiljenih namirnica i garantiramo da će tražiti repete. Samo nemoj štedjeti na cheddaru i parmezanu, a po želji dodaj i ostatke piletine od prošlog ručka, narezanu šunku ili tunu. 

Možda vas zanima... Iskoristi ostatke obožavane tjestenine sa sirom Recepti

zapečena tjestenina s bokulom i sirom | Author: Nourish and Fete/Pinterest Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom foto: Nourish and Fete/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom
10 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Tjestenina 450 g
  • Brokula 400 g
  • Maslac 2 žlica
  • Brašno 30 g
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 3 režanj
  • Mlijeko 500 ml
  • Povrtni temeljac 350 ml
  • Cheddar 250 g
  • Parmezan 100 g
  • Krušne mrvice 30 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Tri minute prije kraja ubaci i brokulu pa ih skuhaj zajedno, a potom i procijedi.


    brokula

    


  2. Na laganoj vatri otopi maslac pa dodaj sitno nasjeckani luk i češnjak. Pirjaj dok ne omekšaju, a zatim ubaci i brašno. Uz miješanje polako dodaj mlijeko i temeljac. Pusti da umak krčka sve dok se ne zgusne, uz povremeno miješanje.


  3. Umak makni s vatre, umiješaj naribani cheddar i naribani parmezan i po ukusu posoli i popapri.


  4. U veliku posudu premazanu maslacem prebaci tjesteninu i brokulu, prelij umakom i pospi krušnim mrvicama.


  5. Peci 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju.


  6. Posluži toplo. Dobar tek!


Isprobaj i ove odlične recepte i savjete za tjesteninu...

orecchiette Možda vas zanima... Orecchiette sa slanim srdelama - recept Steve Karapandže Recepti Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti Možda vas zanima... Brzinska tjestenina s kremom od špinata Kolumne Možda vas zanima... Poboljšaj standardni bolognese na čak devet načina Špajza

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:36 27. Rujan 2022.

    Slatko njam