Recepti 01. listopada 2020.

Zapečena tjestenina sa sirom i brokulom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za otprilike 45 minuta, uključujući i pečenje, možeš napraviti odličan ručak za cijelu obitelj

Tjestenina sa sirom izvrstan je odabir za kasniji ručak tijekom radnog tjedna. Priprema ti neće oduzeti puno vremena, nećeš zapeti s hrpom posuđa niti ćeš se previše umoriti. 

Uz to, zapečenoj tjestenini razveselit će se čak i oni kojima brokula nije na vrhu liste omiljenih namirnica i garantiramo da će tražiti repete. Samo nemoj štedjeti na cheddaru i parmezanu, a po želji dodaj i ostatke piletine od prošlog ručka, narezanu šunku ili tunu. 

 

Možda vas zanima... Iskoristi ostatke obožavane tjestenine sa sirom Recepti


Sastojci:

  • 450 g tjestenine
  • 400 g cvjetova brokule
  • 2 žlice maslaca
  • 30 g brašna
  • 1 mali luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 500 ml mlijeka
  • 350 ml povrtnog temeljca
  • 250 g naribanog cheddara
  • 100 g naribanog parmezana
  • 30 g krušnih mrvica
  • Sol, papar

 

Možda vas zanima... Carbonara po receptu celebrity chefa Gennara Contalda Recepti

 

Priprema:

  • Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Tri minute prije kraja ubaci i brokulu pa ih skuhaj zajedno, a potom i procijedi.
  • Na laganoj vatri otopi maslac pa dodaj sitno nasjeckani luk i češnjak. Pirjaj dok ne omekšaju, a zatim ubaci i brašno. Uz miješanje polako dodaj mlijeko i temeljac. Pusti da umak krčka sve dok se ne zgusne, uz povremeno miješanje.
  • Umak makni s vatre, umiješaj cheddar i parmezan i po ukusu začini soli i paprom.
  • U veliku posudu premazanu maslacem prebaci tjesteninu i brokulu, prelij umakom i pospi krušnim mrvicama.
  • Peci 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju.

Posluži toplo. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Poboljšaj i obogati bolognese na čak deset načina Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.