Recepti 03. listopada 2014.

Zapečeni ragu s pivom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečeni ratu otkrit će vam sasvim novu dimenziju ovog ukusnog umaka

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 614

Potrebno vam je

  • 800 g govedina
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 0.25 kom celer, korijen
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica vinski ocat
  • 2 žlica maslac, slani
  • 500 ml crno pivo
  • majčina dušica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 400 g tjestenina bez jaja

Priprema

  1. Na zagrijanome maslacu popržite komade govedine.
  2. Dodajte luk i češnjak pa kratko pirjajte dok luk ne omekša. U vatrostalnu posudu prebacite meso, luk, brašno i ostalo nasjeckano povrće.
  3. Dodajte začine u količinama prema želji pa sve prelijte octom i pivom.
  4. Poklopljeno pecite u zagrijanoj pećnici na 170°c oko dva sata.
  5. Poslužite sa skuhanom tjesteninom i nasjeckanim peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.