gastro postao
Zapečeni ratu otkrit će vam sasvim novu dimenziju ovog ukusnog umaka
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 614
Potrebno vam je
- 800 g govedina
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 režanj češnjak
- 0.25 kom celer, korijen
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica vinski ocat
- 2 žlica maslac, slani
- 500 ml crno pivo
- majčina dušica
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 400 g tjestenina bez jaja
Priprema
- Na zagrijanome maslacu popržite komade govedine.
- Dodajte luk i češnjak pa kratko pirjajte dok luk ne omekša. U vatrostalnu posudu prebacite meso, luk, brašno i ostalo nasjeckano povrće.
- Dodajte začine u količinama prema želji pa sve prelijte octom i pivom.
- Poklopljeno pecite u zagrijanoj pećnici na 170°c oko dva sata.
- Poslužite sa skuhanom tjesteninom i nasjeckanim peršinom.
Izvor Skuhatćute