Recepti 03. listopada 2014.

Zimski složenac s češnjakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u ovom složencu od poriluka i krumpira uz dodatak pržene slanine i kiselog vrhnja

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 339

Potrebno vam je

  • 500 g poriluk (cijeli)
  • 500 g krumpir, zreli
  • 100 g slanina suha, masna
  • 3 režanj češnjak
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vinski ocat

Priprema

  1. Krumpir izrežite na ploške, a poriluk na kolutove. Kuhajte u slanoj vodi, ocijedite, promiješajte i složite u vatrostalnu posudu.
  2. Popržite slaninu, dodajte kosani češnjak, vinski ocat, kiselo vrhnje i papar. Smjesom prelijte krumpir te kratko zapecite u pećnici.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.