gastro postao
Ovaj kruh maštovitog oblika i okusa oduševit će i one najzahtjevnije gurmane.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 699
Tijesto
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 4 žlica šećer, kristal
- 1 kom suhi kvasac
- 0.50 mala žlica sol
- 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 70 ml voda
Preljev
- 110 g maslac, neslani
- 110 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 kom vanilin šećer
- mljeveni cimet
Priprema
- Zamijesite sastojke za tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome oko 45 minuta. Na pobrašnjenoj podlozi podijelite tijesto na 70-80 komada. Od svakoga komada oblikujte lopticu veličine prema želji. Kalup za kuglof premažite maslacem ili margarinom.
- Pomiješajte sastojke za preljev. Poslije često miješajte preljev kako šećer ne bi pao na dno. Svaku kuglicu umočite u preljev pa slažite u kalup. Nakon što složite sve loptice u kalup, prelijte ih preostalim preljevom. Pokrijte sve čistom krpom i ostavite da odstoji 35-45 minuta.
- Pecite zlatnu krunu na 180°C oko 30-35 minuta. Pečeni kruh izvadite iz pećnice, stavite na njega pladanj za posluživanje, izvrnite i nakon pet, šest minuta skinite kalup.
Izvor Skuhatćute