Recepti 03. listopada 2014.

Zlatna kruna

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kruh maštovitog oblika i okusa oduševit će i one najzahtjevnije gurmane.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 699

Tijesto

  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica šećer, kristal
  • 1 kom suhi kvasac
  • 0.50 mala žlica sol
  • 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 70 ml voda

Preljev

  • 110 g maslac, neslani
  • 110 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom vanilin šećer
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Zamijesite sastojke za tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome oko 45 minuta. Na pobrašnjenoj podlozi podijelite tijesto na 70-80 komada. Od svakoga komada oblikujte lopticu veličine prema želji. Kalup za kuglof premažite maslacem ili margarinom.
  2. Pomiješajte sastojke za preljev. Poslije često miješajte preljev kako šećer ne bi pao na dno. Svaku kuglicu umočite u preljev pa slažite u kalup. Nakon što složite sve loptice u kalup, prelijte ih preostalim preljevom. Pokrijte sve čistom krpom i ostavite da odstoji 35-45 minuta.
  3. Pecite zlatnu krunu na 180°C oko 30-35 minuta. Pečeni kruh izvadite iz pećnice, stavite na njega pladanj za posluživanje, izvrnite i nakon pet, šest minuta skinite kalup.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.