Recepti 13. listopada 2014.

Zlatna piletina s povrćem i umakom

Zlatna piletina s povrćem i umakom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjajte zeleno povrće i uz zapečeni krumpir poslužite piletinu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 436

Zapečeni krumpir

  • 800 g krumpir, mladi
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 vezica kadulja
  • 2 dl pileći temeljac
  • 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 30 g parmezan

Piletina

  • 480 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 grančica ružmarin
  • 2 kriška slanina suha (prerašt. mršava)

Zelenje

  • 200 g poriluk (cijeli)
  • 200 g mladi špinat
  • 200 g grašak zeleni (smrznuti)

Priprema

  1. U multipraktiku krumpire narežite na tanke ploške, prebacite ih u srednje velik lonac, prelijte kipućom vodom i poklopite
  2. Oljuštite luk, nasjeckajte ga u multipraktiku, prebacite ga u lim za pečenje s 2 žlice ulja, dodajte temeljac, sol i papar
  3. Natrgajte listove kadulje, redovito miješajte, dodajte mrvicu vode ako se luk počne lijepiti za dno
  4. Na velikom komadu papira za pečenje piletinu pomiješajte sa solju, paprom i listićima ružmarina, preklopite papir pa valjkom za tijesto istucite i spljoštite piletinu na debljinu od 1,5 cm
  5. Stavite je u tavu s 1 žlicom ulja, okrenite nakon 3 ili 4 minute i pecite dok ne poprimi lijepu boju
  6. Krumpire pošteno ocijedite, prebacite u lim s lukom, promiješajte i raširite po limu
  7. Prelijte ih vrhnjem i pospite naribanim parmezanom pa lim stavite pod roštilj, na gornju rešetku u pećnici. Poriluk prerežite po duljini, isperite pod mlazom vode i tanko narežite
  8. Stavite ga u prazan lonac, ulijte 1 žlicu ulja, lonac stavite na jak plamen i često miješajte
  9. Tanko narežite slaninu, dodajte je piletini u tavi, redovito miješajte
  10. Poriluku primiješajte špinat i grašak, kad špinat povene, a grašak omekša prebacite ih na dasku ili pladanj, a na zelenje složite piletinu i slaninu
  11. Poslužite uz zapečeni krumpir

Izvor Jamie Oliver -"Sve za 15 minuta"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.