Ima li ičeg boljeg od kremastog pire krumpira? Kremasti pire krumpir savršeno ide uz brojna jela – pohance, mesne i povrtne umake, jedu se i uz variva, špinat… Nekako smo uvijek u potrazi za savršeno kremastim pire krumpirom, a jedan od odličnih recepata ima slavna američka kuharica Martha Stewart.
Pire krumpir
Martha Stewart ovaj je recept za pire krumpir naslijedila od majke
Recept za ovaj pire krumpir dobila je od svoje majke, Poljakinje Marthe Kostyre, a njezina tajna je u krem siru kojeg obilno dodaje u pire krumpir, uz maslac, vrhnje i mlijeko. Martha za ovaj pire krumpir koristi mikser (ako koristiš mikser, koristi onaj 'obični' – ni slučajno štapni ili blender jer će u tom slučaju tvoj pire krumpir postati ljepilo).
No dovoljna je i pjenjača kojom također krumpir možeš dovoljno dobro istući kako bi bio savršeno pahuljast i prozračan te bez grudica.
Izrada pire krumpira
Ovaj kremasti pire krumpir može se pripremiti do 2 sata prije posluživanja te je savršen prilog uz brojna jela. Navedena količina dovoljna je za 8 osoba.
Izrada pire krumpira