gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 13
Potrebno vam je
- 2 šalica zobene pahuljice
- 0.50 šalica rogač, mljeveni
- 2 žlica maslac, neslani
- 2 šalica bademovo mlijeko
- 3.50 žlica brusnice, sušene
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 0.50 dl bademi,mljeveni
- 0.50 dl lješnjak, sirovi
- 2 žlica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 3 žlica med, vrcani
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- 0.33 mala žlica đumbir u prahu
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 kom vanilin šećer
- narančina kora
Priprema
- Sve suhe sastojke pomiješajte i dodajte mokre sastojke.
- Dodajte komadiće filetiranih naranči, usitnjenih badema i pečenih lješnjaka. Smjesa mora biti gnjecava, ako nije, dodajte još malo bademovog mlijeka.
- Stavljajte žlicom krugove na papir za pečenje ili npr. uz pomoć kalupića formirajte srce.
- Pecite oko 10 minuta na 170 stupnjeva. Ohladite i uživajte uz šalicu čaja, kave ili bademovog mlijeka! Dobar tek!
- Ako želite domaće bademovo mlijeko, evo recepta: Sastojci: 1 šalica badema 4 šalice vode (iste veličine kao što je i šalica badema) po želji: burbon vanilija, stevija, med, za zasladiti Priprema: Šalicu badema natopite da voda prekrije bademe i tako ostavite oko 24 sata. Četiri šalice vode stavite u blender zajedno s prethodno natopljenim bademima. Blendajte od 2 do 3 minute, kroz gazu procijedite i po želji zasladite stevijom, medom, burbon vanilijom ili nekim drugim sladilom.