Špajza 21. kolovoza 2017.

Ajvar - pravo je vrijeme za pripremu omiljene zimnice!

ajvar
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Priprema domaće zimnice ne može proći bez pripreme ajvara.

Divan miris pečene paprike prva je stvar koja nam pada na pamet kada pomislimo na pripremu ajvara. Još vrući umak na domaćem kruhu nešto je najslađe što možemo zamisliti. O ćevapima s ajvarom i lukom da i ne pričamo. Jesmo li vas već pridobili? Još malo maštajte, a zatim isprobajte neke od naših najboljih recepata.

 

Ajvar Možda vas zanima... Ajvar Recepti

 

Postoje brojne varijante pripreme ajvara, no samo je jedna kombinacija ona prava. Uključuje crvene paprike, patlidžan, luk i češnjak dok je ostatak sastojaka stvar odabira i razlikuje se s obzirom na ukus onoga tko ga priprema.

 

Ajvar | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Kuhanje ajvara oduzet će vam poprilično vremena, osobito ako pripremate veće količine. Sastojke kombinirajte prema svojem ukusu, dodajte ljute papričice, više ili manje patlidžana, šećer ili bez šećera. Divan umak od pečenih paprika i patlidžana s dobrom bazom može biti savršen upravo onako kako ga sami zamislite.

 

Malidžano Možda vas zanima... Zeleni namaz od paprika s patlidžanom: Vrijeme je da upoznate Malidžano! Špajza

 

Osim kao prilog ćevapima, možete ga koristiti za pripremu jušnih jela i umaka. Upravo uz žlicu dobrog domaćeg ajvara, ona će postati bogatija i ukusnija. Ubacite ga i u tijesto pa pripremite efektne rolade s šarenim povrtnim punjenima.

 

ajvar Možda vas zanima... Rolada s ajvarom Recepti Rolada od ajvara i špinata Možda vas zanima... Rolada od ajvara i špinata Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.