U jezgri staroga grada Stona smjestila se prekrasna konoba Bakus. Tako je ovo živopisno mjestašce, poznato po dugim zidinama i ribarskoj tradiciji, spremno za dolazak hrpe turista sa svih strana svijeta i sa gastronomske strane. Za to se, među ostalima brinu i ljudi iz Bakusa.
"Konoba je otvorena 1997. godine, unutar restorana ima 58 mjesta, a s terasom - 138", kaže nam vlasnik Jozo Barović. Atmosfera je vrlo ugodna, prava dalmatinska. Dođe vam da odmah zapjevate koju klapsku dok uživate u mirisima Mediterana.
Ston je nadaleko poznat po kamenicama i mušulama (dagnjama), visoko kvalitetnoj ribi iz malostonskog zaljeva i najpoznatijem Plavcu malom. Specijaliteti Bakusa su zbog toga predvidljivi - nezamjenjiva i jedinstvena stonska kamenica na razne načine, a tu su još i školjke, ribe, razne vrste rakova...
"Naša kuhinja je vrlo dobra s ukusnom hranom i pristupačnim cjenama. Vina su nam uglavnom iz cijele Hrvatske, ali preferiramo crna vina s Pelješca, i bijela s Korčule i iz Konavala." Dovršava gospodin Barović i poziva: "Smatramo da smo bolji od ostalih po kvaliteti i cijenama, prema tome, vidimo se u Bakusu!"
Znate gdje je Ston, a sada znate i gdje je Bakus - na adresi radovani 5! Sretan vam put i dobar tek!