Uređenjem možda neobično minimalističko – kombinacija otvorenog betona, plavog neona, željeznih šipki i drvenog namještaja kojeg su dizajnirali učenici Škole za primijenjeni dizajn i umjetnost iz Zagreba. Tu je i veliki stakleni izlog direktno komunicira s ulicom i poziva da se kroz stakla doslovno slini pri pogledu na ponudu sladoleda i torti. A tek kad ih se proba, postaje jasno da se ovdje radi o vrhunskoj priči i da vrijede svake kune.
Ništa iz vrećice, ništa reda radi. Ovdje se za sladolede koriste sastojci poput pistacija sa Sicilije, pomno odabrani lješnjaci, a o čokoladama da i ne pričamo. Talijanski slastičar Alessandro Morotti koji drži sve konce u rukama ne dopušta vrludanje, a vlasnici ni ne pokušavaju izmigoljiti. Jedino tako sigurni su da nude vrhunsku stvar, i to je jedino što im je bitno. Koji god sladoled smo probali, izazvao je zadovoljno „mmmmkanje“ – najviše smo isprobavali razne varijante čokolade, da bismo se u konačnici složili da je pistacija upravo nevjerojatno autentična. Potom smo se slučajno dočepali šalice s toplom čokoladom koju je naručio najpametniji od nas – i proglasili ju apsolutnim hitom, uz mrvice prženih lješnjaka, pistacija i cimeta, ta čokolada daje sve ono radi čega je volimo i tražimo onda kada nam je potrebna utjeha.
No, i za dane kada nam je potrebno tulumarenje, Chocolat 041 ima rješenje – gornji kat zasebna je jedinica u kojoj se toče alkoholna pića do 2 ujutro, dozvoljeno je pušenje, a energija za noćni izlazak dobiva iz tipičnih talijanskih delicija – mozzarella di bufala, drugačija od „vaše svakodnevne mozzarelle“, pršut i buđola San Danielle Negroni, jedna od najboljih buđola koje smo ikad probali. Malo talijanskog prosecca, i pogled kroz stakleni pod, pitanje je kako će noć završiti…
U svakom slučaju, ako ste zaljubljenik u talijanski sladoled, suhomesnato, čokoladne torte ili vruće čokolade, Chocolat 041 trebao bi postati vaše stalno odredište. Za svoje novce dobit ćete zaista dobre proizvode i uslugu.
lavni kuhar: Alessandro Morotti
Adresa: Masarykova 25
Grad: Zagreb
Telefon: 01 4855 382
E-mail: chocolat.041.zagreb@gmail.com
Radno vrijeme: pon-sub 7-02h, ned 7-01h
Kapacitet: 50-ak osoba dolje, 30-ak gore i 30-ak na terasi