Špajza 22. siječnja 2021.

Dovedi hladnjak i zamrzivač u red uz 12 jednostavnih trikova!

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svatko tko ima savršeno organiziran hladnjak i zamrzivač zaslužuje medalju. Za sve ostale, koji muku muče s organizacijom, pronašli smo 12 genijalnih trikova uz pomoć kojih će svaki hladnjak postati ogledan primjerak!

Organiziranje hladnjaka i zamrzivača može biti prava umjetnost. Ova dva "prostora" u kuhinji najsklonija su prljanju i zaboravljenim stvarima, koje se s vremenom pokvare. Pokušaj organizirati svoj hladnjak uz nekoliko praktičnih ideja. 

 

Možda vas zanima... Otkrij kako Martha Stewart čisti svoj hladnjak Najave

 

1. Sve proizvode označi

Obavezno navedi datum i ime onog što se nalazi u kutijicama ili plastičnim vrećicama, posebno ako proizvode stavljaš u zamrzivač. Vjerojatno je da nećeš prepoznati što se nalazi u tom spremniku za tri mjeseca, čak i ako misliš da hoćeš.

2. Prazan karton od jaja stavi u vrata hladnjaka 

Zasluge za ovaj sjajan trik idu Altonu Brownu koji se dosjetio da je dno kutije od jaja savršen držač za različite, naopako okrenute, boce s umacima i začinima. Ovo je osobito korisno ako si pri kraju s korištenjem umaka, budući da ćeš moći iskoristiti i posljednju kap iz boce.

3. Uloži u organizatore

Ne volimo govoriti ljudima da kupuju stvari samo da bi organizirali hladnjak, ali neke stvari zaista vrijede uloženog novca. Primjerice, staklene posude za sortiranje ili spremnik za limenke odlična su investicija.
 

Možda vas zanima... Ovih šest stvari možda propuštaš očistiti u kuhinji Špajza


4. Posloži namirnice na temelju toga kako ćeš ih kuhati 

Hladnjaci se u profesionalnim kuhinjama organiziraju na temelju temperature na kojoj hranu treba čuvati. Zvuči komplicirano, ali stvarno nije. Samo trebaš razmišljati o namirnicama koje ćeš upotrijebiti prve u tjednu.

5. Zamrzni stvari u unaprijed određenim porcijama

Umjesto da zamrzneš velike komade mesa, sljedeći put kad se vratiš iz trgovine, veliki komad mesa rasporedi u porcije koje odgovaraju tvojoj obitelji. 

6. I pobrini se da porcije budu "poravnane"

Ovo pravilo vrijedi za meso, umake i juhe. Sve što trebaš učiniti jest staviti namirnice u zip vrećice i prijeći s valjkom kako bi u potpunosti izravnala sadržaj vrećice. 

 

Možda vas zanima... Jednostavan trik za brzo čišćenje nape! Špajza

 

7. Koristi vrećice za zamrzavanje s patentnim zatvaračem

Plastične vrećice za zamrzavanje prikladne su za profesionalne kuhinje, no možeš ih koristiti i u svom domu. Mogu ići u hladnjak ili zamrzivač, mogu se slagati, a uz to izvrsno štite hranu.

8. Odredi mjesto u hladnjaku za ostatke hrane i pripremu obroka

Na trenutak zamisli da si upravo očistila i organizirala hladnjak i da je sve na svom mjestu. No, odjednom ne znaš gdje ćeš staviti večerašnje ostatke ili povrće koje planiraš spremiti ovaj vikend? Svakako prilikom organizacija ostavi prostor u hladnjaku i za te dvije stvari!

9. Ako imaš mali zamrzivač, izvadi police

Ovo rješenje možda nije za svakoga, ali ako se mučiš s nedostatkom prostora, vrijedi pokušati.

 

soba-bikarbona Možda vas zanima... Nevjerojatni trikovi sa sodom bikarbonom u kuhinji Špajza

 

10. Pomoću drvenih štapića stvori više prostora

Ne dopusti da zdjela s poklopcem prekrivena alu folijom zauzima više prostora nego što joj treba. Samo upotrijebi par drvenih štapića, posloži ih na alu foliju i stvori podlogu koja će ti omogućiti da na vrh staviš još jednu posudu.

11. Baci što više kutija

Kutije su glomazne i zauzimaju dragocjen prostor. Kad god možeš, izvadi proizvode iz kutije i spremi ih u odjeljke hladnjaka. Ako na kutiji postoje upute za kuhanje koje će ti možda trebati, izreži ih i zalijepi ljepljivom trakom na pakiranje.

12. Voće unaprijed zamrzni

Odličan je trik narezati voće i porcionirati ga unaprijed. Dodatni je korak smrzavanje voća na limu za pečenje prije nego što ga zamrzneš. Moći ćeš ga mnogo urednije spremiti u vrećice. 

 

Možda vas zanima... Uz pomoć ovih šest trikova održi kuhinju čistom i mirisnom! Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.