Špajza 12. svibnja 2023.

Doznali smo 3 najveće tajne najboljeg burgera u Hrvatskoj

Picnic Mingle & Fun
Picnic Mingle & Fun foto: Picnic Mingle & Fun
gastro postao gastro.24sata.hr
Vesela ekipa iz Zadra po drugi put se predstavlja na dubrovačkom Bavarin Street Food Festivalu i ponovno oduševljava sve svojim Blackie Burgerom, a nama su otkrili što je to po čemu je ovaj burger poseban

Oni su najbolji debitanti i dvostruki pobjednici Zagreb Burger Festivala, a svojim veselim duhom osvojili su srca mnogih street foodiesa diljem Hrvatske. Njihov Blackie Burger, već poznat kao višegodišnji pobjednik zadarskog Adventa, oduševio je publiku i žiri na brojnim street food događanjima diljem Hrvatske.

Picnic Mingle & Fun vozi se u svojoj "srebrnoj zvijeri na kotačima" i svojim zaraznim raspoloženjem te preukusnim burgerima i koktelima privlače pažnju gdje god se pojave. Ova mlada i entuzijastična ekipa u svijetu ugostiteljstva nalazi se kao riba u vodi te svoju strast prema hrani i zabavi uspješno spaja u atraktivnom street food konceptu.

 

Edulis Oyster Bar Možda vas zanima... Pohane dagnje u tortilji – imamo recept za hit jelo dubrovačkog Bavarina! Recepti

 

 | Author: Picnic Mingle & Fun Blackie Burger​ foto: Picnic Mingle & Fun

Blackie Burger - najbolji burger u Hrvatskoj

Blackie Burger - signature burger Picnic tima, izvrstan je primjer burgera koji će zadovoljiti svačije nepce. Radi se od brioche peciva koje je poznato po svojoj mekoći, što savršeno upotpunjuje sočnost junećeg burgera.

Domaći umak od senfa i meda dodaje pikantnost, a karamelizirani luk daje mu sladak i bogat okus. Cheddar se topi i stvara kremasti sloj, a crumble od pancete dodaje crunchy element koji će dodatno poboljšati okus i teksturu.

 

Burger od cikle Možda vas zanima... Ovi burgeri od cikle osvajaju na prvi griz! Recepti

 

 | Author: Franko Kelam Bavarin traje do nedjelje 14. svibnja foto: Franko Kelam

Savjeti za savršeni burger

Bazni umak mora biti sočan - domaći umak kao što je umak senf-med dodaje okus i pikantnost koja se savršeno slaže s burgerom. Ne boj se eksperimentirati s različitim umacima u potrazi za savršenom kombinacijom za svoj ukus.

Dodaj crunchy element - uz pancetu, možeš u burger dodati i prženi luk, koji će dodati crunchy element i time poboljšati teksturu burgera. Ako želiš manje masnoće, možeš dodati i kisele krastavce, čili papričice ili svježu salatu.

Koristi kvalitetnu pljeskavicu - kvaliteta mesa izuzetno je važna za pripremu ukusnog hamburgera. Stoga, biraj najbolje meso koje si možeš priuštiti, a ako imaš priliku, potraži svježe meso od lokalnih proizvođača.

 

Tuna burger Možda vas zanima... Najsočniji tuna burger oduševljava okusima Recepti Street food festival Bavarin Možda vas zanima... Hit kokteli ovog ljeta bit će crni šampanjac i šećerna pjenušava margarita, poručuju barmeni iz najboljeg bara na svijetu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.