Špajza 27. siječnja 2017.

Ekskluzivno: Što danas jedu hrvatski rukometaši?

foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Saznali smo u kakvoj hrani uživaju naši rukometaši pred utakmicu s Norveškom

Koju hranu jedu naši rukometaši prije utakmica? Mislili smo da možda i oni vole uživati u sarmi ili sličnim specijalitetima, ali kažu da su se ipak radije otimali za kulen kojeg je donio netko iz ekipe, jako vole piletinu, pogotovo bijelo meso, a jedu i hrpu salate.

Salata kus kus | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Njihov službeni liječnik reprezentacije, dr. Tomislav Kukin, tvrdi da to ranije nije bio slučaj, ali ova generacija baš voli salatu u velikim količinama. Zaključujemo, u salati je tajna! 

Ako ste mislili da su ovi sjajni dečki izbirljivi pri odabiru hrane, varate se! Jedu uglavnom ono što im je na raspolaganju - salate, piletinu, ali najviše ipak vole kulen! Jer, tko ne voli kulen?

Njihovu prehranu i izbor hrane komentirao je i dr. Kukin.

"Svaki od igrača izgradio je neki svoj vlastiti standard u prehrani, jer svaki čovjek tolerira različite stvari. Ipak su to već izgrađene ličnosti, ali uvijek im se može pomoći. Uostalom, svatko tko krene u neku zdravu prehranu, bio sportaš ili rekreativac, bit će bolji nego prije toga za barem 25%"

U nekim prijašnjim vremenima, davne 2004., prema riječima nekih od igrača, navodno su olimpijsko zlato osvojili hraneći se hamburgerima iz McDonald'sa. Dr. Kukin kaže da je to možda bilo moguće tada, ali danas više nije. 

hamburger | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 "Ajmo reći ovako - sve što je zdravo, za sportaše je dobro. Ne možemo mi na 'prašku' napraviti rezultate. Važno je napraviti prehranu kojoj treba dodati suplemente koji će pokriti neke manjkove, da budemo sigurni da će sve biti kako treba u vrijeme utakmice", nastavlja dr. Tomislav Kukin.

Kada su u pitanju gazirana pića, njih izbjegavaju, a i uputa njihovog liječnika je da ih ne konzumiraju. Ona nisu dobra za hidrataciju koja im je prijeko potrebna.

No kako se onda uopće dečki najedu ako svi jedu piletinu i salatice? Prem riječima njihova liječnika, nakon treninga i utakmica, kada se već psihički i fizički toliko potroše, pojedu valjda duplo više nego što su pojeli za ručak, a izbor hrane im je uglavnom isti kao i za ručak. - bijelo i crveno meso, salate, posni sirevi i slična hrana. 

salata od rukole i nara | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

I najvažnije, dr. Kukin komentirao je i prehranu njihovih večerašnjih protivnika, Norvežana.

"Kad pogledaš Norvežane, kod njih nikakva improvizacija u prehrani ne postoji. Kod njih je sve napravljeno u milimetar, u miligram. To je tim ljudi, sve odreda stručnjaci koji rade s referencama, što je njihova prednost, ali istovremeno i njihova mana. Ako ćete raditi samo po referencijama, stalno kasnite za kreativnim idejama, jer one se ne nalaze u knjigama. One su u glavi, one će tek doći..."

Dragi dečki, dobar vam tek i sretno danas!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gigaveliki 12:28 27. Siječanj 2017.

    ...a hoćemo li doznati dali če naši rukometaši štogod jebati...!