Špajza 06. listopada 2021.

Evo kako brzo ukloniti tvrdokorne mrlje od kave iz šalica

: Kako ukloniti smeđe mrlje iz šalice? foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počela si primjećivati ​​smeđe mrlje na šalicama za kavu? Imamo jednostavno i učinkovito rješenje!

Ako i tvoje šalice imaju tvrdokorne smeđe mrlje koje nikakvo ribanje sapunom nije uspjelo ukloniti, imamo dobre vijesti! 

Kako ukloniti mrlje od kave sa šalica i staklenih posuda? 

Pronašli sam jeftin i brz način čišćenja starih mrlja od kave, bez upotrebe bilo kakvih agresivnih kemikalija ili specijalnih sredstva za čišćenje. Potrebna ti je samo jedna stvar, koju vrlo vjerojatno već imaš u smočnici. Sve što ti je potrebno je malo sode bikarbone, a postupak je zaista jednostavan.

Za početak, pospi malo sode bikarbone na dno šalice, dodaj tek toliko vode da se stvori gusta pasta, a zatim dobro protrljaj dno šalice. Soda bikarbona uklonit će mrlje u nekoliko minuta. Zatim isperi šalicu vodom i operi ju na uobičajen način. Detaljan postupak možeš pogledati u videu u nastavku.

Zanimat će te i...

Možda vas zanima... Evo kako možeš detaljno očistiti kuhinjske ormariće Špajza Možda vas zanima... Vrijeme je da temeljito očistiš drvene žlice. Evo kako... Špajza Možda vas zanima... Evo kako možeš detaljno očistiti blender Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.