Špajza 14. veljače 2022.

Gdje na romantičnu večeru za Valentinovo? Imamo pet ideja!

; Romantična večera foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dan zaljubljenih sve je bliže, a mi smo provjerili najromantičniju ponudu omiljenih restorana

Valentinovo - dan kojem se ili veseliš ili ga prezireš. Nama je svaki dan koji slavi ljubav drag pa zato volimo obilježiti i Valentinovo kao dan posvećen našim najdražima. Svakako se slažemo da Dan zaljubljenih nije jedini dan kada trebamo slaviti ljubav, ali posebnu gestu ili mali znak pažnje uvijek je lijepo dati ili primiti. Kako često čujemo da ljubav ide kroz želudac, romantična večera savršen je način kako obilježiti najromantičniji dan u godini. 

Mnogi restorani u glavnom gradu pripremili su poseban meni za Dan zaljubljenih, a mi smo izdvojili nekoliko omiljenih. Sve ove restorane obišli smo i sami kako bi mogli potvrditi kvalitetu i maštovitost jela koje nude. Požurite kako bi na vrijeme rezervirali svoje mjesto u nekom od njih. 

Mr. Moo

Nedavno smo isprobali novi meni mladog zagrebačkog restorana Mr. Moo koji nudi fine dining iskustvo u odličnom prostoru. Osim slasnih jela u četiri ili šest sljedova koje inače imaju u ponudi, složili su i poseban meni za Dan zaljubljenih. Uz jadranski škamp s dinjom i crvenim grožđem, rižotom od ananasa, šipka i svježe mente tu je i novo jelo koje nosi dašak romantike - ljubičasta jadranska hobotnica i ruža. Jadranska hobotnica aromatizirana je crvenim kupusom, a poslužena je i uz prah od blanširane crvene jabuke s cimetom, kremom od muškatne bundeve i muškatnog oraščića te želeom od soka ružinih latica i dehidrirane crvene jabuke. Na kraju menija dolazi gelato od šljiva i cimeta te kugla iz bajke. Iz restorana napominju kako su pripremili još iznenađenja, a mi preporučujemo da se zaputiš u Mr. Moo ako tražiš uistinu ukusno i zabavno fine dining iskustvo. Cijena menija je 430 kuna.

 | Author: Mr Moo Jadranska hobotnica aromatizirana je crvenim kupusom; foto: Mr Moo

Možda vas zanima... Mr. Moo: Isprobali smo dva menija u restoranu o kojem svi pričaju Recenzije
 

Pod Zidom Bistro

U ugodnoj romantičnoj atmosferi i ukusnoj hrani sigurno ćeš uživati u Pod Zidom Bistrou. Samo na Dan zaljubljenih posluživat će poseban meni u tri slijeda koji potpisuje chef Matija Pavlic. Zvijezda mesnog menija su goveđi tartar i goveđi obrazi, u ribljem je to jadranski gof i kornatska hama, dok je vege meni obilježen burrata sirom i rižotom od šumskih gljiva. Uz odabrani mesni, riblji ili vege meni bit će dostupna opcija uparivanja vina, a rezervirati svoje mjesto možeš online putem www.podzidom.hr stranice. Cijena menija je 295 kuna, a sljubljivanje vina uz pjenušac dobrodošlice 145 kuna po osobi. 

 | Author: Pod zidom Jadranski gof i goveđi obrazi; foto: Pod zidom

Eateria

Ako ti rooftop večera s pogledom na cijeli Zagreb zvuči romantično, onda je Eateria mjesto za tebe i tvoju voljenu osobu. Za sve romantičare pripremili su posebni meni, ali i cjelovečernju zabavu uz live glazbu i jedan od najljepših zalazaka sunca u gradu. U ribljem meniju očekuje te carpaccio bijele ribe I. klase, ragu od tune i kornatska hama. Mesni meni otvaraju dimljena pačja prsa, prati ih ručno rađena tjestenina punjena goveđim obrazima, a tu je i slasni rib-eye. Oba menija zaokružena su desertom i čašicom pjenušca. Ako se odlučiš da je Eateria mjesto na kojem želiš provesti najromantičniji dan u godini, svakako svoje mjesto rezerviraj već danas na broj +385 91 3832 351. Cijena ribljeg menija je 290 kuna, a mesnog 310 kuna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eateria (@eateriazagreb)

Papavero

Za sve one kojima je pizza omiljeno jelo imamo odličnu vijest - Papavero ima valentinovsku ponudu! Nedavno je naša suradnica Kasandra Draganić posjetila Papavero koji ju je oduševio ponudom pizza koje kombiniraju Slavoniju i Italiju, ali i sezonskih jela od domaćih namirnica. Sada Papavero osim velike ponude pizza nudi dva menija za Dan zaljubljenih među kojima se kriju carpaccio, jakobove kapice, sourdough pizza i sezonska Pavlova. Za koji god meni se odlučiš ne možeš pogriješiti. Posluživat će ih tijekom cijelog vikenda i na samo Valentinovo, a svoje mjesto rezerviraj pozivom na broj 091 628 0008. 

Možda vas zanima... U Papaveru možeš isprobati pravu talijansku pizzu iz krušne peći! Kolumne
 

Market2

Market nam je već poznat po delicijama koje nudi, no nedavno se otvorio Market2 u Tomašićevoj 6. Prostor je znatno veći, no atmosfera je jednako odlična. Ovog Valentinova pripremili su poseban meni koji počinje rižotom od cikle s kozjim sirom. Niz se nastavlja tuna steakom s pireom od bijelog graha i salatom od ljubičastog zelja, komorača, jabuke i čilija ili beefsteakom s kremom od mrkve i salatom od bulgura s rotkvicom, mentom i mladim lukom. Romantična večera nije potpuna bez deserta, a sigurno ćeš u slast pojesti čokoladni truffle s lješnjacima, kremu od bijele čokolade i crumble od paprenjaka. Cijena menija je 200 kuna po osobi, a možeš odabrati i sljubljivanje vina za koje je potrebno izdvojiti 75 kuna. Također je potrebno rezervirati mjesto na broj +385 (1) 2093 316. 

Možda vas zanima... Provjerili smo što zagrebačke slastičarnice pripremaju za Valentinovo Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.