gastro postao
Ako vam je već dosta slatkog, napravite slani popodnevni desert!
Slasno meso za kobasice, obučeno u nešto puno bolje od uobičajenog - u lisnato tijesto! Posipajte ih sjemenkama maka, ili, ako ne volite mak - sezamom, kimom, lanom, ili što god vam padne na pamet!
Za najbolji doživljaj, poslužite ih još tople. Po želji, uz njih poslužite neki fini domaći namaz ili umak i uživajte u slasnom popodnevu!
Sastojci:
- 350 g gotovog mesa za kobasice (ili ga možete izvaditi iz svježih kobasica, a možete ostaviti kobasicu u crijevu)
- Nekoliko listova peršina, sitno nasjeckanog
- 320 g gotovog, razvučenog lisnatog tijesta
- 2 žlice senfa
- 1 razmućeno jaje
- Sjemenke maka za posipavanje
Priprema:
- Meso za kobasice pomiješati s peršinom (rukama, da se sve sjedini)
- Lisnato tijesto prerezati po sredini (po dužini), namazati senfom pa na svaku polovicu staviti dio mesa s peršinom; zarolati tijesto oko mesa, ali tako da se tijesto samo spoji na krajevima (dakle ne rolati ga kao za štrudlu već samo da se meso pokrije tijestom), zarolano tijesto narezati na komade veličine 3 cm, premazati rolice razmućenim jajem i posipati makom.
- Poslagati pripremljene rolice (da spoj tijesta bude okrenut prema dolje) na lim obložen papirom i peći ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta - dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Poslužiti toplo!
Dobar tek!