Nemamo ništa protiv lavande u desertima, ako je koristimo s mjerom. Znaju nam biti fini sirupi od lavande suptilne arome toga mediteranskog bilja, li i keksići s lavandom, kremasti deserti sa slatkim vrhnjem nježno aromatiziranim lavandom…
Paulu je lavanda poput sapuna
No ima i onih koji su žestoko protiv korištenja intenzivno aromatičnih biljaka poput lavande u desertima, kolačima i pecivima. Jedan takav je i slavni pekar i slastičar Paul Hollywood koji je svoj čvrst stav prema korištenju lavande u desertima više puta naglasio u intervjuima.
"Lavandu ne volim u desertima jer ima okus poput sapuna. Također, izbjegavam i kardamom i klinčić jer me njihove arome podsjećaju na odlazak zubaru", oštar je i iskren Paul Hollywood.
Tajna je u umjerenosti
Oni koji ipak koriste lavandu u slasticama savjetuju da je manje uvijek više, jer prevelika količina lavanda u desertu može zasjeniti sve ostale arome i totalno pokvariti desert. Također, lavanda se jako dobro slaže s limunom i te dvije namirnice zajedno čine izuzetno ukusan desert.
Bolje biti oprezan i umjeren u korištenju lavande u desertima, nego poslije zažaliti jer smo dobili slasticu koja okusom podsjeća na neki kozmetički proizvod.
Javi nam koji je tvoj stav prema lavandi u desertima, a ako još moraš razmisliti isprobaj neki od naših recepata s lavandom...