Špajza 01. travnja 2016.

Je li moguće da smo do sada krivo kuhali tjesteninu?

spageti
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za mnoge je kuhanje tjestenina rutina. Većina je kuha u loncu, a u vodu je stavljamo tek kad ona proključa.

Međutim, Harold McGee, autor knjige Keys to Good Cooking: A Guide to Making the Best of Foods and Recipes, tvrdi sljedeće: svi mi tjesteninu kuhamo na potpuno pogrešan način.

Po McGeeu, najbolji način je da tjesteninu stavite u veliku i duboku tavu, nalijete hladne vode, tek toliko da prekrije tjesteninu i upalite vatru. Po potrebi je povremeno promiješate kuhačom.

Ovisno o vrsti, tjestenina će biti gotova za 7 do 10 minuta. Kuhanjem tjestenine na ovaj način ona se neće zalijepiti, a potrošit ćete manje vode, vremena i energije. 

Pogledajte video i uvjerite se!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.