Ima li što bolje od sočnih, mekih i mirisnih brownieja? Ako si jedna od obožavateljica ove popularne slastice, sigurno želiš da budu kompaktni, mekani i prepuni komadića rastopljene čokolade, i to baš svaki put.
Postoje razni trikovi koji će ti pomoći da budu poput onih iz najboljih slastičarnica. Međutim, postoji jedna tehnika koja čini ozbiljnu razliku kada je u pitanju okus i tekstura brownieja - i nema veze sa sastojcima ili omjerima.
Jednostavna metoda koja čini razliku...
Govorimo o metodi zvanoj "rapping", a riječ je o staroj tehnici pečenja koja se odnosi na fizičko istiskivanje zraka iz pečenog proizvoda, podizanjem posude i ispuštanjem tijekom pečenja, što uzrokuje spuštanje tijesta. Za slastice poput torti i muffina ova bi tehnika bila vrlo loša; kolači bi izgubili strukturu, srušili se i postali bi žilavi.
No, za brownieje rapping čini čuda, uklanja male džepiće zraka unutar tijesta, stvarajući gušće tijesto, što u prijevodu znači nevjerojatno bogate brownieje. Nakon što isprobaš ovu metodu vidjeti ćeš da već naizgled postaju kompaktniji. Ovom se metodom pečenja brownieja služi i Ina Garten, autorica mnogobrojnih kuharica.
Kako?
Najbolje je "protresti" brownieje nakon 20 minuta pečenja. Trik je u tome da posudu podigneš oko dva centimetra, a zatim je ispustiš na rešetku pećnice. Ne trebaš dramatično lupati ili bacati posudu - samo ju lagano protresti i spustiti nazad. Za najbolje rezultate, pokušaj to učiniti dok su kolačići napola pečeni. I to je to!
Izvor: https://www.thekitchn.com/
Primjeni naučeno u odličnim receptima...