Špajza 27. veljače 2017.

Jela inspirirana dodjelom Oscara 2017.

foto: PD/Press Association/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Čestitamo dobitnicima nagrada za najbolja ostvarenja u 2017., kao i onima koji su probdijeli noć i uspjeli dočekati kraj proglašenja. Ali imamo još nešto za ljubitelje filma i hrane!

Naime, Caitlin Gallagher donosi čak 11 jela inspiriranih filmovima koji su bili u konkurenciji za osvajanje prestižnih pozlaćenih klipića. Izdvajamo samo neke, a kompletan menu potražite na ovom linku!

U La La Landu glavni glumac želi otvoriti svoj jazz club "Chicken on a Stick", u čast Charlieja Parkera, na užas svoje djevojke koja pak predlaže puno jednostavnije ime - "Seb's". Kako je to završilo, pogledajte u samom mjuziklu, a ako volite pileće ražnjiće, pročitajte ovaj recept!

Ražnjići | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

U filmu Arrival, uživamo u sjajnoj glumi i zanimljivom kontaktu s vanzemaljcima, koji su u biti neke gigantske lignje/hobotnice. Nećemo vam reći kako film završava, nego samo nabaciti jedan zgodan recept s lignjama - nadamo se da gospoda Alieni neće zamjeriti...

punjene lignje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja, film Mjesečina, gurmanima će ostati u dobrom sjećanju i po jednom jelu. Kako je glavnim junacima ispala njihova piletina s rižom, nismo sigurni, ali evo jedna varijacija na temu!

Uglavnom, napravite svoje grickalice i krenite u kino, uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.