Špajza 13. rujna 2022.

KIMchi KARDasian - burger o kojem se najviše priča na Burger Festivalu

Davor Šušković, BBQ Hot Yard
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znamo što bi celebrity Kim Kardashian rekla na njegovo ime, ali vjerujemo da bi uživala u svakom zalogaju ovog sočnog burgera s dodacima kimchija (korejskog fermentiranog povrća), Hishio majoneze, korijandera i cheddar sira

Ako bismo morali birati burger sa najzvučnijim imenom na ovogodišnjem Burger Festivalu, onda je to svakako KIMchi KARDasian – favorit Davora Šuškovića i BBQ Hot Yarda.

Ne znamo što bi celebrity Kim na to rekla, ali vjerujemo kako bi uživala u svakom zalogaju ovog sočnog burgera s dodacima kimchija (korejskog fermentiranog povrća), Hishio majoneze, korijandera i cheddar sira. Kako je već od prvog dana izazvao zanimanje posjetitelja, ovaj pomalo pikantni burger ne prestaje golicati znatiželju šire publike pa je ispred njihove prepoznatljivo zelene BBQ Hot Yard prikolice svakodnevno poveći red.

 | Author: KIMchi KARDasian burger by Davor Šušković, BBQ Hot Yard

Možda vas zanima... Donosimo šest savjeta za pripremu flank steaka Špajza
 

Vlastita vizija pripreme mesa

"Od ostale ponude tu su i Guacamole Chipotle Burger koji na Festivalu ima svoju premijeru s imenom Mexican Mole (200 g junetine, Guacamole chipotle majoneza, cheddar, brioche burger pecivo), naš poznati Smoky Texas - s imenom Texas Ranger (200 g junetine, BBQ umak, luk, cheddar, špek, brioche burger pecivo) te PBJ - Peanut Butter Jelly Burger (200 g junetine, maslac od kikirikija, džem od borovnice, prženi luk, brioche burger pecivo)!", objašnjava Davor Šušković.

Poznati bloger i veliki ljubitelj mesa koji ima vlastitu viziju pripreme burgera uoči Festivala sa svojom je ekipom odradio čak i svadbu za 200 ljudi na kojoj su pripremali mesne delicije – ravno ispred samih gostiju!

"Iznimno smo ponosni na način pripreme naših burgera koje pečemo na kettle i kamado roštiljima uz drveni ugljen, te volimo iskoristiti priliku i podijeliti naše savjete kako bi što više osoba uživalo u vrhunskim burgerima i kod kuće“, izjavio je Šušković uoči samog Festivala.
 

Možda vas zanima... Kad Davor grilla: Kako zapravo treba izgledati pravi BBQ party? Kolumne
 

Tajna pripreme vrhunskih burgera by Davor Šušković

A na pitanje koje su 'tajne' njihove pripreme burgera, daje temeljne, ali i najvrjednije, savjete:

  • kod Burgera uvijek koristimo grublje mljevenu juneću potrbušinu (flam) zbog izvrsnog omjera masnoće u mesu (oko 25%)
  • burgere pečemo na well done temperaturi (70°C interno) kako bismo zadovoljili food safety standarde, a sočnost burgeru osigurat će visoki udio masnoće
  • pecivo tostiramo, zapečemo s obje strane, kako umak ne bi natopio peciva te ona ne bi postala gnjecava
  • kod redoslijeda slaganja namirnica, salatu stavljamo ispod mesa kako bi ona upila masnoću iz mesa, a rajčicu također stavljamo ispod mesa jer bi postavljanjem na sir, ona, te svi sastojci iznad nje, klizili van burgera!
     
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.