Špajza 03. studenoga 2019.

Mali trikovi: Priprema slasnih pita nikada nije bila brža

pita od jabuka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kod pečenja pita postoje samo dva problema – čekanje da se tijesto ohladi, a pita ispeče.

Nažalost, ne možemo ubrzati pečenje  slasnih pita, ali ti svakako možemo pomoći da tijesto ohladite što prije, a zatim ga spremiš na pečenje u rekordnom roku.

pita | Author: Stockfood foto: Stockfood

Klasično prhko tijesto napravi od brašna, maslaca i malo hladne vode. Ubaciti možeš i dodatke poput šećera, kakaa u prahu, cimeta ili vanilije. Prhko tijesto mijesi se brzo, a svi sastojci trebaju biti hladni, ali se istovremeno dobro povezati. Da bi to postigla, koristi kockice maslaca koji si netom prije izvadila iz hladnjaka pa ih ribaj na sitni ribež za ribanje sira. 

 

Možda vas zanima... Pita sa slanim karamelom idealna je slastica za nedjeljno popodne Recepti

 

Umijesi tijesto i pripremi zdjelu s hladnom vodom kojoj su kockice leda. Tijesto dobro umotaj u plastičnu foliju i ubaci u vrećicu sa zip zatvaračem. Ubaci vrećicu u hladnu vodu pa sve zajedno stavi u hladnjak. Tijesto će biti spremno za svega nekoliko minuta, taman da pripremiš nadjev za pitu. 

Ispeci omiljenu slatku ili slanu pitu i uživaj u njoj još brže nego do sada.

 

Možda vas zanima... Prhka pita od sira po bakinom receptu Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.