Nažalost, ne možemo ubrzati pečenje slasnih pita, ali ti svakako možemo pomoći da tijesto ohladite što prije, a zatim ga spremiš na pečenje u rekordnom roku.
Klasično prhko tijesto napravi od brašna, maslaca i malo hladne vode. Ubaciti možeš i dodatke poput šećera, kakaa u prahu, cimeta ili vanilije. Prhko tijesto mijesi se brzo, a svi sastojci trebaju biti hladni, ali se istovremeno dobro povezati. Da bi to postigla, koristi kockice maslaca koji si netom prije izvadila iz hladnjaka pa ih ribaj na sitni ribež za ribanje sira.
Umijesi tijesto i pripremi zdjelu s hladnom vodom kojoj su kockice leda. Tijesto dobro umotaj u plastičnu foliju i ubaci u vrećicu sa zip zatvaračem. Ubaci vrećicu u hladnu vodu pa sve zajedno stavi u hladnjak. Tijesto će biti spremno za svega nekoliko minuta, taman da pripremiš nadjev za pitu.
Ispeci omiljenu slatku ili slanu pitu i uživaj u njoj još brže nego do sada.