Špajza Zagreb Chill&Grill festival 27.4. - 1.5. / Bundek 23. travnja 2018.

Na Bundeku će grilati i chef Mišel Tokić

foto: Podravka
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Mišel Tokić strast je prema ovom pozivu otkrio još kao dijete uz emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje". Radio je u mnogim restoranima u zemlji i inozemstvu, a rad na brodovima trgovačke mornarice omogućio mu je da proputuje svijet i upozna se s brojnim kulturama i kulinarskim tehnikama.

Mišel će svoje znanje i iskustvo podijeliti i s posjetiteljima drugog izdanja Zagreb Chill&Grill festivala. U nastavku vam otkriva male tajne grilanja, ali i što će za nekoliko dana pripremati na Bundeku.

Gdje ste dosad radili i što biste istaknuli kao vama najbitnije?

Dio radnog vijeka sam proveo radeći u restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, a za mene najvažniji trenutak bila je odluka da odem raditi na brod. Nije se radilo o cruiserima nego o brodovima trgovačke mornarice s kojim sam oplovio doslovno pa cijeli svijet, upoznao neke druge navike, običaje i okuse. To je za mene kao mladu osobu tada bilo izuzetno iskustvo s profesionalnog stajališta, a jednako tako pomoglo mi je da se izgradim kao osoba.

Koliko dugo surađujete s Podravkom i o kakvom je projektu riječ?

Za Podravku radim već šesnaest godina u njezinom kulinarskom timu. Zajedno sa svojim kolegama promovirajući kompaniju i Hrvatsku imao sam priliku raditi na mnogim svjetskim sajmovima i upoznati se iz prve ruke s novitetima u svjetskoj industriji hrane. Dugo sam već tu i moram priznati da sam se dobro snašao u svemu što je vezano za industriju, a sugestije mojih kolega i mene pomažu pri kreiranju nekih novih proizvoda.

Veselite li se Zagreb Chill&Grillu i što pripremate?

Naravno da se veselim chillanju i grilanju, a što ću pripremiti još nisam definitivno odlučio, ali znam da će svakako biti kvalitetne ribe. Dolazim iz Splita pa moram sa sobom donijeti dašak mora.

 | Author: Podravka foto: Podravka

Imate li neki savjet za one koje vole grilati?

Kada nabave dobar komad mesa ili ribe neka budu slobodni pozvati me, rado ću se odazvati...naravno da degustiram pripremljeno:)

Koja je tajna sočnog mesa?

Ako pričamo o nekom kvalitetnom odresku samo jednom okrenuti meso...Svako tko peče meso na roštilju mora znati da pretjerano pečenje i okretanje mesa na roštilju ne donosi ništa dobro. Kako bi se reklo ne valja mu „dušu izvaditi“.

Možete li nam preporučiti i neki prilog?

Ja obožavam motar i ukiseljene mahune. Naravno da nisu svi u mogućnosti doći do spomenutih namirnica, ali kad je roštilj u pitanju nekako najviše paše puno svježeg povrća. Uz sve to pravi roštilj je nemoguće zamisliti bez Podravkinog ajvara i senfa.

Što sami najradije grilate i koja je vaša omiljena marinada?

Najviše volim peći ribu ili neki sočan odrezak, a sve to poslije preliti ili prije pečenja držati u marinadi od maslinovog ulja u kombinaciji s mediteranskim travama.

 

 

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.