Izdvoji nekoliko minuta i pošteno očisti svoje kuhalo za vodu...
Nakon nekoliko mjeseci korištenja i grijanja vode u kuhalu, pogotovo na području gdje je voda tvrđa, u kuhalu se mogu nakupiti naslage kamenca. No sigurno je da ga ne želiš čistiti nečim što nije sigurno, ili na način koji nije siguran, stoga ti donosimo nekoliko savjeta i točan postupak čišćenja.
Sastojci za čišćenje kuhala za vodu
- alkoholni ocat
- voda
- četka za ribanje (poput četke za boce) ili spužva
- krpa od mikrovlakana
Postupak čišćenja kuhala za vodu
- Pomiješaj otopinu: pomiješaj jednake dijelove octa i vode u mjernoj šalici.
- Ulij dobivenu smjesu u čajnik.
- Uključi čajnik: ulivena otopina u čajniku mora ključati, a zatim isključi čajnik, iskopčaj ga i ostavi da se ohladi.
- Očisti vanjsku stranu čajnika: umočite krpu od mikrovlakana u mješavinu octa i vode i koristi je za brisanje vanjske površine čajnika.
- Očisti unutrašnjost: pomoću četke očisti unutrašnjost čajnika i obavezno izribaj svaki njegov kut.
- Izlij otopinu. Isperi vodom i ponovno ju izlij.
- Jednom ili dvaput u kuhalu zagrij običnu vodu pa je izlij. Ovo će ukloniti preostali miris ili okus octa.
Stoga, ako se želiš u potpunosti riješiti kamenca, redovito čisti kuhalo za vodu i mekom spužvicom ga očisti iznutra. Grijaće elemente kuhala ne trebaš čistiti jer oni često imaju poseban zaštitni sloj na sebi koji lako možeš oštetiti.
Nemoj u kuhalu nikada ostavljati vodu, pogotovo ako ju ne namjeravaš ubrzo zagrijati, jer to može dovesti i do hrđanja.