Špajza 09. svibnja 2017.

Na doručak u Moskvu: Ovo moramo posjetiti!

foto: Cook'kareku Facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Cook'kareku je moskovski bar sa sjajnom idejom. Mjesto je to na kojem se čak 24 sata na dan poslužuje samo - doručak!

Zaželite li se bogatog engleskog doručka koji uključuje kobasice, jaja, popečke od krumpira i grah ili pak ste raspoloženi za francuske kroasane i quiche lorraine, ovaj šarmantni bar s velikom idejom pravo je mjesto za vas.


Dobro ste shvatili, Cook'kareku je bar koji 24 sata dnevno poslužuje doručka iz cijelog svijeta. Neki su obilniji dok su drugi laganiji, ovisi o zemlji iz koje potječu no svima im je zajednička činjenica da je riječ o autentičnim prikazima pojedinih kultura kroz slasne tanjure.


Tako u Cook'kareku možete pojesti meksički doručak koji uključuje kukuruz, guacamole, salsu i jaja u tortilji, teksaški koji uključuje čitav odrezak s chutneyjem od rajčice i krumpirom, španjolsku tortilju s krumpirima i chorizo kobasicom ili pak talijansku carabonaru s slaninom i jajem.
 

Možda vas zanima... Začinite dan: Španjolska tortilja s krumpirom Recepti
 


Švicarski doručak donosi popečak od krumpira s piletinom, pržene krumpiriće, poširano jaje i umak beurre blanc dok bar u ponudi ima i bugarski doručak koji uključuje patlidžan punjen govedinom i umakom od bosiljka.
 

krumpir Možda vas zanima... Meki, hrskavi i sasvim drugačiji domaći krumpirići None

Zanimljiv koncept i divni tanjuri samo su jedan od razloga sve veće popularnosti ovog moskovskog bara. O Cook'kareku se priča u cijelom svijetu, a sretnici koji ga uspiju posjetiti iz ovog bara izlaze i više nego zadovoljni.

Zanimljivu ponudu restorana pogledajte na službenoj stranici.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.