Špajza 22. ožujka 2017.

Najbolja kajgana prema receptu Anthonyja Bourdaina

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mislili ste da znate savršeno ispeći kajganu? Razmislite još jednom!

Iako se čini kao najjednostavnija stvar na svijetu, i nešto što svi sigurno znamo napraviti bez greške, Anthony Bourdain ne misli tako.

Naime, kada pripremamo kajganu, može se dogoditi da se "previše uživimo" u cijelu priču i jaja prejako razmutimo te smjesa bude toliko homogena da se ne razlikuju bjelanjak i žumanjak - što bi se kod pravilno ispećene kajgane ipak trebalo vidjeti.

Stoga, kaže Anthony, jaja razmutite vilicom, ali tek toliko da se bjelanjak i žumanjak prožmu, a ne da se sasvim spoje u jednoličnu smjesu.

Potom, na zagrijanu tavu stavite maslac i kada se on lijepo zapjeni, izlijte jaja i prvo ih pustite da se kratko ispeku pa ih miješajte kao da ispisujete broj 8. 

Također, Bourdain smatra kako dodavanje mlijeka ili vrhnja neće učiniti kajganu ništa boljom, i da želite okus pečenih jaja, ne neki drugi. 

Kada su pečena, mekana su, pjenasta i izdašna - komadi su lijepi i veliki, a ne mali i potpuno zdrobljeni. I naravno, sasvim lijepo se razlikuju bijeli dio od bjelanjaka i žuti dio od žumanjaka.

No, kako točno to Anthony radi, pogledajte u videu:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.