Špajza 3359 prikaza 16. siječnja 2019.

Nasjeckaj, umoči, isprži - povrće nikad nije bilo slasnije!

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li znali da paprika, gljive i cvjetača mogu biti slasni? Imamo genijalne ideje!

Iako dobro znamo da pržena hrana i nije najzdraviji izbor, ponekad joj zbilja teško odolijevamo. Umjesto mesa i ribe, ovog smo puta pržili povrće i oduševili se slasnim rezultatima. 

Osim kao prilog, pohano povrće možete poslužiti i kao grickalicu ili pak ga upakirati u najfinije, sočne sendviče. Povrće pripremljeno na ovaj način bit će idealan dodatak čak i salatama, a najbolje se slaže uz umake na bazi grčkog jogurta ili rajčice.

Donosimo vam sjajne ideje za prženo povrće za prste polizati. Tek povremeno, naravno.

 | Author: Getty Images Getty Images


Pohani luk i nije neka novost, no s vremena na vrijeme, ponavljanje gradiva itekako dobro dođe. Isprobajte luk pržen u tijestu od piva, pa ga poslužite u kombinaciji s domaćim burgerom ili odreskom.

 

Možda vas zanima... Za prste polizati: Prženi luk u pivskom tijestu Recepti

 

Cvjetaču u posljednje vrijeme viđamo u najrazličitijim izdanjima, no nama je nekako najdraža u onom za prste polizati - nasjeckana na manje okruglice, uvaljana u krušne mrvice pa pržena.

 

Možda vas zanima... Pržena cvjetača: Grickalica ili večera? Recepti

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Gljive pak upakirajte u slastan omotač od piva po receptu blogera Darka Kontina. Preporučujemo pripremu duple doze.

 

Možda vas zanima... Gljive u slasnoj tempuri od palente i piva Recepti

 

Za nešto neobičnije opcije, birajte pohane kisele krastavce. Odlično će se složiti s umakom od jogurta, a za dodatnu dozu finih okusa, svakako ih začinite i prstohvatom dimljene crvene paprike.

 

Možda vas zanima... Prilog koji ćete obožavati - pohani kiseli krastavci Recepti

 

Pržena i punjena paprika bit će odličan odabir za brzi prilog, ali i odlično glavno jelo uz koje možete poslužiti rižu, heljdu ili proso. Punite ih omiljenim sirom, pržite u krušnim mrvicama i uživajte u rastezljivom i tako slasnom savršenstvu okusa. 

 

Možda vas zanima... Slasni ponedjeljak: Punjene pohane paprike Kolumne

 

Dobar tek!

 | Author: Od slatkoga slađe Od slatkoga slađe

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.