Iako dobro znamo da pržena hrana i nije najzdraviji izbor, ponekad joj zbilja teško odolijevamo. Umjesto mesa i ribe, ovog smo puta pržili povrće i oduševili se slasnim rezultatima.
Osim kao prilog, pohano povrće možete poslužiti i kao grickalicu ili pak ga upakirati u najfinije, sočne sendviče. Povrće pripremljeno na ovaj način bit će idealan dodatak čak i salatama, a najbolje se slaže uz umake na bazi grčkog jogurta ili rajčice.
Donosimo vam sjajne ideje za prženo povrće za prste polizati. Tek povremeno, naravno.
Pohani luk i nije neka novost, no s vremena na vrijeme, ponavljanje gradiva itekako dobro dođe. Isprobajte luk pržen u tijestu od piva, pa ga poslužite u kombinaciji s domaćim burgerom ili odreskom.
Cvjetaču u posljednje vrijeme viđamo u najrazličitijim izdanjima, no nama je nekako najdraža u onom za prste polizati - nasjeckana na manje okruglice, uvaljana u krušne mrvice pa pržena.
Gljive pak upakirajte u slastan omotač od piva po receptu blogera Darka Kontina. Preporučujemo pripremu duple doze.
Za nešto neobičnije opcije, birajte pohane kisele krastavce. Odlično će se složiti s umakom od jogurta, a za dodatnu dozu finih okusa, svakako ih začinite i prstohvatom dimljene crvene paprike.
Pržena i punjena paprika bit će odličan odabir za brzi prilog, ali i odlično glavno jelo uz koje možete poslužiti rižu, heljdu ili proso. Punite ih omiljenim sirom, pržite u krušnim mrvicama i uživajte u rastezljivom i tako slasnom savršenstvu okusa.
Dobar tek!