Špajza 12. svibnja 2017.

Nećete vjerovati što su jeli putnici Titanica

Titanic
foto: Paramount Pictures
gastro postao gastro.24sata.hr
Jelovnici su se uvelike razlikovali s obzirom na klasu pa su tako prva i druga klasa uživale u nezapamćenim delicijama dok je meni iz treće klase bio poprilično siromašan...

Iako je Titanic santu pogodio davne 1912. godine, i dalje je riječ o jednoj od najnevjerojatnijih priča. Nezapamćenu slavu ovom brodu donijela je ekranizacija kojom su se proslavili i danas mega popularan Leonardo di Caprio te lijepa Kate Winslet.

 

Možda vas zanima... Spojili smo hranu i film i dobili fantastične rezultate Špajza

 

Gledajući cijelu sliku, osim glamura, heroizma, a na kraju i tragedije, Titanic je ujedno i priča o klasnoj raznolikosti. Portal Woman's Day donosi jelovnik prve, druge i treće klase putnika na primjeru kojih je raznolikost upravo najvidljivija.
 


Meni prve klase tako se sastojao od delicija kao što su pečena govedina s knedlama, pire i pečeni krumpir, puding s jabukama i deserti od lisnatog tijesta, škampi, losos, inćuni, haringe i čitav niz različitih sireva.

Druga klasa uživala je u janjetini u umaku od mente, pečenoj purici s umakom od brusnica, curry piletini, slatkim sendvičima od kokosa te najrazličitijim vrstama voća i oraščića.


 

Možda vas zanima... Najmekša janjetina koju ćete probati Recepti



Tek jedan pogled na meni treće klase govori dovoljno o načinu odnošenja prema pripadnicima iste. Meni se sastojao od zobene kaše za doručak, juhe s rižom i kuhanih krumpira za večeru dok je međuobrok sadržavao tek kašu.

 

Filmovi Možda vas zanima... Top 10 najukusnijih filmova o hrani None



Nevjerojatno, no upravo su putnici treće klase, unatoč poprilično lošim uvjetima, najčešće bili oni najzadovoljniji zbog činjenice da se nalaze na Titanicu.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.