Iako je Titanic santu pogodio davne 1912. godine, i dalje je riječ o jednoj od najnevjerojatnijih priča. Nezapamćenu slavu ovom brodu donijela je ekranizacija kojom su se proslavili i danas mega popularan Leonardo di Caprio te lijepa Kate Winslet.
Gledajući cijelu sliku, osim glamura, heroizma, a na kraju i tragedije, Titanic je ujedno i priča o klasnoj raznolikosti. Portal Woman's Day donosi jelovnik prve, druge i treće klase putnika na primjeru kojih je raznolikost upravo najvidljivija.
Meni prve klase tako se sastojao od delicija kao što su pečena govedina s knedlama, pire i pečeni krumpir, puding s jabukama i deserti od lisnatog tijesta, škampi, losos, inćuni, haringe i čitav niz različitih sireva.
Druga klasa uživala je u janjetini u umaku od mente, pečenoj purici s umakom od brusnica, curry piletini, slatkim sendvičima od kokosa te najrazličitijim vrstama voća i oraščića.
Tek jedan pogled na meni treće klase govori dovoljno o načinu odnošenja prema pripadnicima iste. Meni se sastojao od zobene kaše za doručak, juhe s rižom i kuhanih krumpira za večeru dok je međuobrok sadržavao tek kašu.
Nevjerojatno, no upravo su putnici treće klase, unatoč poprilično lošim uvjetima, najčešće bili oni najzadovoljniji zbog činjenice da se nalaze na Titanicu.