Špajza 13. travnja 2024.

Kako detaljno očistiti perilicu posuđa u 3 koraka

perilica posuđa
Već i klinci znaju... kako napuniti perilicu posuđa
foto: Getty Images/Unsplash
Samo 3 jednostavna koraka dijele te od blistavo čiste i mirisne perilice...

Iako sjajan izum, perilica posuđa uvijek je tu za tebe kada poslije slasnog obroka nisi raspoložena za pranje posuđa, ali i nju je potrebno ponekad oprati i dezinficirati. S vremenom se u njoj može nakupiti masnoća, ostaci deterdženta i hrane. To ne samo da pogoduje razvoju klica i bakterija, već i smanjuje učinkovitost uređaja.

Možda vas zanima... Ovo su česte pogreške pri upotrebi perilice posuđa Špajza

Koliko često trebaš čistiti perilicu posuđa?

Bob Vila, stručnjak za održavanje kuće i kućanskih aparata, za Today je naveo kako filter za perilicu posuđa treba očistiti i isprati jednom mjesečno. Srećom, njegov postupak, čišćenje u 3 koraka je veoma jednostavan, a evo kako i ti to možeš učiniti:

  • Očisti odvod: Izvadi donju policu za suđe. Provjeri odvod perilice posuđa, ukloni ostatke mesa ili hrane u njemu. To će poboljšati odvod vode, povećati učinkovitost čišćenja i spriječiti oštećenje perilice posuđa.
  • Stavi ocat u perilicu posuđa: Na gornju policu perilice u šalicu ili posebnu posudu stavi ocat i uključi ju da radi na prazno u programu tople vode. Ovo će isprati masnoću i prljavštinu te također ukloniti neugodne mirise.
  • Ispiranje uz pomoć sode bikarbone: Po dnu perilice posuđa pospi sodu bikarbonu pa pokreni kratki ciklus pranja. Nakon toga, perilica će biti svježa, blistava i spremna za korištenje.

 | Author: Cottonbro Studio/Pexels Perilica posuđa foto: Cottonbro Studio/Pexels

Za dodatno čišćenje - sve odvojive dijelove možeš dezinficirati tako što ćeš ih namočiti u toplu sapunicu i uz pomoć četke dodatno oprati. Ono što se često zaboravlja također je i pranje rubova perilice i gume koja se nalazi na vratima perilice. To možeš napraviti uz pomoć spužvice ili tkanine namočene u toplu vodu. 

Nakon čišćenja - sve dijelove vrati nazad. Također, ako do sad nisi to radila, između ciklusa pranja, vrata perilice drži otvorenima kako bi se ona zračila. 

 

Možda vas zanima... Preporodite se: Najlakši trik za čišćenje kuhala za vodu Špajza Čišćenje pećnice Možda vas zanima... Najbolji trik za čišćenje pećnice bez muke Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.