Pizza balon odlična je i efektna ideja za one najmlađe, no sigurni smo kako će oduševiti i one nešto starije ljubitelje dobrih zalogaja. Priprema je jednostavna, a od obične pizze razlikuje se tek po jednoj stvari - puhanju balona.
Najprije zamijesite tijesto, pustite da se diže, a kad je spremno podijelite ga na dva dijela. Jedan dio, koji će biti podloga, razvaljajte na željenu debljinu te ju nadjenite umakom od rajčice, mozzarellom, maslinama, pršutom i povrćem po želji. Važno je da rub pizze ostane prazan. Kada ste završili s nadjevom, rub pizze premažite vodom.
Na jednu stranu ruba stavite četiri slamčice pa prekrijte drugim dijelom tijesta koje ste tanko razvaljali. Pritisnite rubove i dobro zatvorite. Tijesto napušite kroz slamčice, a onda ih brzim potezom maknite i zatvorite rubove tako da balon koji ste napuhali ostane čitav.
Pecite oko 15 do 20 minuta na 210 stupnjeva ili dok tijesto ne dobije lijepu, zlatnu boju. Želite li efektnu prezentaciju, pizza balon premažite alkoholom pa pokušajte s flambiranjem. Ne želite li riskirati, pizzu jednostavno narežite i poslužite toplu.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu. Dobar tek!