Restoran Kalelarga na adresi V. Ravnice 2, lako je vidljiv dok se Branimirovom vozite uz prugu i ima dugu tradiciju o kojoj smo već pisali. No, nedavno je došlo do promjene u vlasničkoj strukturi, pa smo pozvani na večeru koju je osobno predstavio novi vlasnik, ugledni zagrebački ugostitelj Željko Čiček.
Nakon što je vodio Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana u Zagrebu, u Kalelargu, koja postoji još od 1994. godine, je ušao sa suprugom Renatom i djecom, a prije ove nove ugostiteljske avanture, u Zagrebu su postali poznati po slowfoodu Walking wok (Jordanovac 1). Preko ljeta u Novalji na Pagu vode restoran Laguna, kombinaciju gin bara i wok & steakhousea, koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2, pa se i prije večere lagano moglo naslutiti u kojem smjeru želi ići gospodin Čiček.
Orijentacija vlasnika u suradnji s chefom Ninom Đurinom je na tradicionalnu dalmatinsku kuhinju i poznate zagrebačke specijalitete u novom ruhu, a na meniju se nalaze i modernija jela pripravljena u skladu s ubrzanim životom i brigom o zdravoj prehrani. Jela se pripremaju od pažljivo odabranih namirnica provjerenih dobavljača, specijaliziranih OPG-a te kvalitetnih proizvođača hrane i vina.
Za ovu prigodu iskusni je chef sa svojom vrijednom kuharskom ekipom pripremio Platu Kalelarga, Salatu od hobotnice, Punjeni lungić, Gurmansku pljeskavicu, Panirani file jadranskog inćuna i File divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće Som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, Jastog u šalši s tagliatellama, Ramstek punjen rikulom i feta sirom te Biftek s chillijem i medom. Delicije na stolu pratila su vina Jakovac iz Aljmaša: Chardonnay 2017, Graševina 2017, Cuvée 2013 i Traminac 2015.
Restoran Kalelarga ima dvije odvojene sale, koje se po potrebi spajaju u jednu, a izgledom i načinom opremanja prilagođene su toj namjeni. U restoranu se organiziraju razni domjenci, poslovni ručkovi, proslave rođendana, krizme, krstitke, karmine i sve ostalo po dogovoru. Također se organiziraju i svadbe, a ukupni kapacitet je za stotinjak gostiju, naglasio je Bojan Travorić, voditelj Kalelarge.
Jela su bila poslužena na švedskom stolu, pa smo malkice ostali uskraćeni za doživljaj, ali svejedno, namirnice su svježe, a najbolji su dojam ostavili kulen, izvrsna salata od hobotnice i zanimljiva, lagan i potpuno drugačija punjena pljeskavica. Nikada dovoljno ribljih restorana u Zagrebu, a kako je ipak riječ o kultnom mjestu, bilo bi idealno kada biste mogli posjetiti ovo stvarno ugodno mjesto.
Više informacija na:
Restoran Kalelarga, V. Ravnice 2, Zagreb
01 7077-211
restorankalelarga@gmail.com
http://restorankalelarga.com
https://www.facebook.com/restorankalelarga
Radno vrijeme: ponedjeljak–četvrtak (9.00-23.00); petak-subota (9.00-24.00); nedjelja (12.00-22.00)