Špajza 16. lipnja 2017.

Nove ideje za bogate i zdrave doručke koje nećete mrziti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zobene pahuljice mogu se pripremiti u slanim varijantama i nezamislivo su ukusne, a složence pak možete pripremiti u samo pet minuta. Insprirajte se sjajnim idejama za odlične doručke koje ćete obožavati...

Već smo naučili kako je doručak najvažniji obrok u danu, a najbolji način za započeti dan svakako je onaj koji uključuje slasne zalogaje. Donosimo vam listu omiljenih doručaka koji će vas zasititi, oduševiti okusima, a u njima ćete uživati bez trunke grižnje savjesti.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Tost


Različite varijante tostova rezultirat će različitim okusima. Želite li već na početku radnog dana svojem tijelu pružiti potrebnu dozu energije, najbolji odabir bit će orašasti maslac poput onog od kikirikija ili badema začinjen komadićima voća. Dodati mu možete kolutiće banana, komadiće jagoda ili pak jabuke, ovisno o sezoni i prilikama. Čitavu stvar dodatno će pojačati sjemenke poput lana i sezama.

 

Možda vas zanima... Ovo još niste vidjeli: Popajev jutarnji tost Recepti

 

Nezaobilazni avokado tost također će biti sjajan način započinjanja novog dana. Avokado možete pretvoriti u pire, začiniti soli, paprom i malo maslinovog ulja pa ga namazati na krišku punozrnatog tosta ili pak ga jednostavno narežite na ploške, dodajte svježe povrće, a dobro će doći i koja žlica svježeg sira.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Smoothie


Sezonski smoothie idealan je za punjenje baterija na početku svakog dana. Ovisno o plodovima koji su vam pri ruci, kombinirajte omiljeno voće i povrće, a odličan dodatak svakoj čaši bit će i jogurt. Na sjajan će vas način zasititi, ali i osvježiti. Osim jogurta, koristiti možete i kokosovo ili bademovo mlijeko. Dobar dodatak bit će domaći, cijeđeni sok od naranče.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Pahuljice


Zobene pahuljice nisu nužno bezukusne ako ih začinite na ispravan način. Pripremiti ih možete u slatkoj ili slanoj varijanti jer će obje, uz pravilan odabir sastojaka, biti neodoljivo ukusne te vam svakako promijeniti pogled na jednostavne i suhe zobene pahuljice.

Slatkim verzijama možete dodati začine poput cimeta i anisa, sok omiljenih voćki, kokosovo brašno i ulje ili pak tek svježe voće koje će ih zasigurno podići na novu razinu. 

 

Možda vas zanima... Doručak i pol: Zobene pahuljice s chia sjemenkama Špajza

 

Kuhanje zobenih pahuljica dat će vam zobenu kašu, a želite li da one ipak zadrže svoj oblik, ostavite ih u mlijeku ili vodi preko noći kako bi tek omekšale i bile spremne za jednostavnija uživanja.

Slane varijante zobene kaše dobit ćete kombinacijom vode, soli, papra, sjeckane rajčice, bosiljka i sira. Na kraju sve zajedno možete začiniti finim poširanim jajem priprema kojeg ne zahtjeva baš nikakvu masnoću.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Složenci


Ako ulazite u grupu onih koji jutra koriste za užurbana spremanja za posao ili neke druge obaveze, odličan odabir za vas bit će složenci koje možete pripremiti večer prije. Odlični su oni na bazi jaja koji će od vas tražiti miješanje svih sastojaka u masu koju je ujutro potrebno samo ispeći.

 

Možda vas zanima... Složenac s pršutom i kozjim sirom - samo za gurmane Recepti

 

Pripremite stari punozrnati kruh, povrće i druge omiljene zadatke. Pomiješajte jaja i mlijeko, dobro začinite pa pustite da kruh upije tekućinu kroz noć. Složence svakako spremite u hladnjak zbog dodataka koji ne trpe sobnu temperaturu. Pecite ih na temperaturi od 180 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.