Kako bi odrezak ostao sočan, mekan i bogat aromama, najvažnije je na raspolaganju imati dovoljno vremena i strpljenja pri samoj pripremi. Baratanje tehnikama kuhanja također neće biti naodmet jer savršeno pečeni odrezak od vas traži da koristite čak dvije metode termičke obrade.
Sirovi odrezak najprije će biti potrebno dobro začiniti soli i paprom, a zatim ubaciti u vrećicu sa zatvaračem. Odresku se zatim dodaje maslinovo ulje i list lovora. Sve zajedno ubacuje se u vodu posebne temperature te se kuha sous vide tehnikom.
Nakon 45 minuta sous vide kuhanja, vrijeme je za vađenje i dovršavanje odreska. Najprije ga kratko odmorite, a za to vrijeme na tavi otopite maslac ili maslinovo ulje. Odrezak prebacite na vruću tavu i pecite oko dvije do tri minute sa svake strane.
Odreskom ili žlicom pokupite baš sve sokove koje je meso otpustilo pa navalite na najsočniji odrezak koji možete zamisliti!
Cijeli postupak pogledajte u videu!