Špajza 12. travnja 2017.

Pogledajte što Gordon Ramsay brani svojoj djeci

foto: @gordongram, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobitnik čak nekoliko Michelinovih zvjezdica najpoznatiji je po ekscesima i nekontroliranom psovanju, ali i sjajnim jelima kojima oduševljava fanove diljem svijeta. Osim tanjurima, nedavno je ponovno šokirao svojom izjavom o obiteljskom nasljeđu...

Gordon Ramsay u gastronomskom je svijetu na glasu kao vrhunski chef tankih živaca dok je u vlastitoj obitelji odlučio prakticirati nešto drugačiji pristup. Naime, poznat je po brojnim fotografijama svoje djece koje nerijetko dijeli na društvenim mrežama, a nije im nepoznato ni pojavljivanje u Ramsayjevim kulinarskim emisijama.
 

 

Golden hour with this nugget 🌞 @tillyramsay01

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on


Sve to, čini se, nije bilo dovoljno da ih Ramsay uvrsti u svoju oporuku, pa čak niti da uživaju u fantastičnim jelima iz tatinih restorana, prenosi Express.

Razlog takvom načinu odgoja je, kako navodi sam Ramsay, želja da djeca nauče sama zaraditi svoj novac.

“Ne radim to zbog nikakve zločestoće. Naprosto ne želim da postanu razmažena derišta", rekao je Ramsay, pa dodao: “Naša djeca ne sjede s nama u prvoj klasi kad putujemo avionom. Kada budu zaradili svoj novac više će ga cijeniti i neka ga troše kako žele. Ja sam svoj novac teško zaradio”
 

 | Author: Instagram, @gordongram foto: Instagram, @gordongram

Da je ozbiljan u svojim namjerama dokazuje i činjenica da je njegova kći Megan tek  povodom svog 16. rođendana imala prilike uživati u jelima koja Gordon Ramsay sprema u svojim restoranima. 

“Od prvog dana sam svojoj djeci nametnuo da postoji red i rad. Osim što ih time želim zaštiti od toga da postanu nekakvih razmaženi kreteni, također moram poštovati svoj posao i ljude koji rade za mene, a ne da im neka razmažena klinčadija smeta dok rade samo zato što im je tata šef. Nastojao sam ih što normalnije odgojiti. Svi nešto rade – čuvaju životinje, svatko ima zaduženja po kući... Dobivaju džeparac, ali ga moraju zaraditi”, završio je Ramsay u izjavi za britanski Telegraph.

Mislite li da je ovo primjenjivo i za djecu hrvatskih bogataša?

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dinko123 08:34 13. Travanj 2017.

    Djeca Hrvatskih bogataša se trebaju isto tako tretirati a ne da se razmažena derišta vozaju u tatinim luksuznim automobilima sramota je!! Ali to su najviše roditelji krivi da tako naprave kretene od djece , da ne znaju život bez skupih ... prikaži još! automobila, mobitela , vikendica i što god još.